Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Серпень » 25 » Безпека руху на дорогах залишається складною
12:03
Безпека руху на дорогах залишається складною

Цього року на автошляхах Хмельницької області і Віньковецького району в цілому, через низку об’єктивних і суб’єктивних причин, стан безпеки руху залишається складним. Майже кожні 17 годин в області реєструється дорожньо – транспортна пригода з потерпілими. Практично, кожні 2 дні в автопригодах гинула людина, а щодоби,  2 людини отримували травми різної степені важкості. Станом на кінець серпня поточного року на території Хмельницької області трапилися 1573 дорожньо – транспортні пригоди в яких 72 особи загинули та 436 отримали травми. Відповідно, в нашому районі сталося 8 ДТП в яких тільки кілька осіб отримали тілесні ушкодження.

Основними чинниками які негативно вплинули на рівень безпеки дорожнього руху, є низька транспортна культура учасників дорожнього руху, грубе порушення вимог Правил дорожнього руху та негативні взаємовідносини між водіями на дорогах.

Основними причинами дорожньо – транспортних пригод зі смертельними наслідками стало перевищення водіями швидкісних режимів, правил маневрування, виїзд на смугу зустрічного руху, порушення правил обгону, керування транспортними засобами в нетверезому стані та перехід дороги пішоходами у невстановлених місцях. Якщо ж аналізувати ДТП які сталися у нашому районі тільки за липень місяць, то основна їх причина – самовпевненість та необережність водіїв.

І це, не зважаючи на те, що працівниками ДАІ області під час нагляду за дорожнім рухом за порушення ПДР на правопорушників складено більше 20000 адміністративних протоколів, у тому числі, більше 2000 за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Не залишаються поза увагою і керівники дорожніх і комунальних організацій, які за неналежне утримання дорожньо – вуличної мережі, також притягувались до адміністративної відповідальності.

Так, 04.07.2015 року о 10 годині ранку, водій мотороллера гр. «Ю» на автодорозі с. Карачіївці – с. Майдан Олександрівський, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, та допустив перекидання. Мотороллер був пошкоджений а водій отримав незначні тілесні ушкодження.

12.07.2015 року о 10:30 водій автомобіля ЗАЗ 1102 гр. «Г» в с. Зіньків, рухаючись заднім ходом, не впевнившись у безпечності, здійснив наїзд на припаркований автомобіль ВАЗ 2109. Обидва автомобілі отримали механічні пошкодження.

13.07.2015 року о 02 годині ночі, водій гр. «Г» керуючи автомобілем Renault, на автостоянці по вул. Грушевського в смт. Віньківці, рухаючись заднім ходом, не впевнився в тому, що данний маневр не створить небезпеку, допустив наїзд на стоячий автомобіль BMW. В результаті, обидва автомобілі отримали механічні пошкодження.

26.07.2015 року о 9:00 гр. «П» керуючи автомобілем Renault, в с.Подолянське, виконуючи маневр розвороту не проявив уважності та здійснив наїзд на припаркований автомобіль Ваз 21114, пошкодивши свій та стоячий автомобілі.

Невдовзі розпочинається навчальний рік і наші маленькі громадяни також стануть учасниками дорожнього руху. Просимо усіх водіїв, особливо в перші дні навчального року, бути уважними та передбачливими. Не перевищувати швидкість у населених пунктах, а під’їзжаючи до місць розташування навчальних та дошкільних закладів зменшувати швидкість до мінімальної. Цим ви зможете уникнути  ДТП та збережете життя та здоров’я дітей, поведінка яких може бути непередбачуваною.

Керівників навчальних закладів просимо провести у всіх класах «Єдині уроки з правил дорожнього руху», уроки безпечної поведінки дітей на вулицях і дорогах. Просимо також батьків, проводжаючи дитину до школи, обов’язково нагадувати їй про небезпеку на дорогах, порядок перетину вулиць і доріг, бути уважними та розсудливими.

Працівники ДАІ, разом з педагогічними колективами, органами виконавчої влади, громадськими організаціями, будуть і надалі проводити відповідну профілактично – роз’яснювальну роботу, з метою привернення уваги суспільства до питань безпеки дітей на вулицях і дорогах.

 

В.Сохацький

Начальник ВДАІ з обслуговування Віньковецького району

капітан міліції

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 479 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz