Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Червень » 24 » Будь відповідальним! Втримай підлітка від алкоголю
11:40
Будь відповідальним! Втримай підлітка від алкоголю

П'яна дитина… Нажаль, це болюче словосполучення досить міцно ввійшло в наше повсякдення. І, що особливо страшно, воно поволі стає звичним для оточуючих. Цьому не останньою причиною – байдужість дорослих, які крізь пальці дивляться на подібні «забавки».

Батько, який власноруч наливає неповнолітньому синові чарку, привчаючи до «дорослого життя»… Продавець у магазині, котрий відпускає спиртне чи тютюнові вироби підліткові… Прикладів можна наводити багато. Про яке здоров'я нації може йти мова з подібними реаліями? Крім того, очманілі від знайомства з «зеленим змієм» «недорослі» досить часто втрачають контроль над власними діями, скоюючи дії, які Закон кваліфікує як кримінальні правопорушення. Зламані долі, вмовляння,  запізнілі сльози батьків, грати…

Щоб зупинити цю пошесть ще у 2010 році був прийнятий Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», яким передбачено заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років. Про ці зміни знає кожен пересічний громадянин, а люди торгівлі володіють цією буквою Закону достеменно.

Зі свого боку правоохоронці роблять усе можливе, щоб зупинити цю пошесть.  Проводяться бесіди з батьками «важких» підлітків, перевіряються торгівельні заклади, ведеться профілактична робота серед молоді… Але, як показує досвід перевірок, головним девізом значної частини підприємців є відомий вислів: «Гроші не пахнуть» – і не зважаючи на заборону продажу алкогольних та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років, продавці зовсім не цікавлячись віком покупців, спокійно реалізовують їм цигарки та пиво.

Подолати проблему підліткового пияцтва, тютюнокуріння, яка в кінцевому результаті призводить до вчинення неповнолітніми злочинів можна лише зусиллями всього суспільства: нашою небайдужістю до долі підростаючого покоління та нетерпимістю до порушників закону.

Міліція звертається із проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати  пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям. Адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління. Продаючи спиртне та цигарки дітям задумайтесь, що хтось може запропонувати закурити чи випити й Вашій дитині. І ніхто не може сказати, що після цього може статися…

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 428 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz