Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Лютий » 3 » Будьте обережними! Діють шахраї!
18:13
Будьте обережними! Діють шахраї!



Збережіть свої заощадження.!


Все частіше і  частіше до Віньковецького райвідділу міліції звертаються  наші односельці за допомогою. А річ у тому, що останнім часом набуло поширення «шахрайство» в мережі «Інтернет» та за допомогою мобільного зв’язку. Шахрайство полягає у заволодінні майном або придбанні права на майно шляхом обману чи зловживання довірою. Кримінальна відповідальність за таке діяння передбачена статтею 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).


Найпоширенішими схемами обману є :


  1.   Невідомі особи під приводом затримання працівниками міліції одного із родичів по мобільному телефону вимагають перерахування певної суми грошових  коштів на рахунок банківської картки, в
    якості нібито «хабара» за звільнення родича, при цьому вимагають як найшвидше  здійснити перерахування коштів для того щоб жертва обману не встигла оговтатися від шоку та виконала необхідні дії, інколи шахраї вимагають придбання карток  поповнення рахунку мобільних телефонів та надання кодів поповнення.


  2.  При придбанні товарів через мережу «Інтернет» - жертва здійснює замовлення товару, при цьому здійснюючи попередню оплату на певний рахунок, після чого  товар не пересилається, або надсилається інший непотрібний предмет.

  3. Жертва обману здійснює продаж товару через мережу «Інтернет», при цьому зловмисник діє під  приводом купівлі товару, дізнається номер банківського рахунку із якого в  подальшому  використовуючи мобільний зв'язок здійснює зняття коштів із рахунку жертви.

            До Віньковецького  райвідділу міліції неодноразово звертаються жителі  району із заявами про вчинення відносно них шахрайських дій. Так наприклад, 09.01.2014 року звернулася жителька Віньковецького району гр. Ф. та повідомила, що до неї в телефонному режимі звернулися нібито працівники банку, та сказали, що їй було нараховано надбавки до пенсії та їх потрібно повернути. Почувши це гр. Ф. пішла до банкомату та перерахувала на вказаний невідомими особами рахунок гроші. Перерахувавши гроші гр. Ф. звернулася у банк, в якому вона отримує пенсію та їй там повідомили, що ніяких надбавок їй не нараховували, а невідомі особи вчинили відносно неї шахрайські дії. 



           Ми застерігаємо Вас, аби уберегти від шахраїв, та зберегти ваші заощадження. Радимо Вам не називати та не надавати свої особисті дані чи дані своїх близьких  невідомим особам, не перераховувати грошові кошти на сумнівні рахунки. При встановлені таких фактів одразу звертайтеся до правоохоронних органів за тел. 102, оскільки зволікання унеможливлює в подальшому проведення слідчих дій.


           Н. Пазюк

           інспектор СВ Віньковецького РВ УМВС 

           лейтенант міліції 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 505 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz