Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Червень » 22 » Дороги не вибачають помилок
14:55
Дороги не вибачають помилок

Завдяки напруженій та цілеспрямованій роботі особового складу Державної автомобільної інспекції, за перше півріччя 2015 року вдалося дещо зменшити кількість дорожньо – транспортних пригод, як в нашому районі, так і в Хмельницькій області в цілому. Проте, станом на середину червня 2015 року дорожньо – транспортний травматизм залишається доволі високим.

За відповідний період у Хмельницькій області зареєстровано 1022 ДТП, в яких загинули 45 осіб та 246 учасників дорожнього руху отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Відповідно, у Віньковецькому районі сталося 10 ДТП, в яких дві людини травмовано. Крім людей, які постраждали в наслідок дорожньо – транспортних пригод, ми не говоримо про їх родини, які понесли моральні та матеріальні  втрати.

Почастішали дорожньо – транспортні пригоди з вини нетверезих водіїв. Таких ДТП в області з початку року скоєно 52, в яких 2 особи загинули та 16 отримали травми.

Головними причинами скоєння авто пригод стали наступні фактори:

  • Порушення правил маневрування – 373 випадки;
  • Недотримання дистанції - 163;
  • Перевищення безпечної швидкості руху – 101;
  • Наїзд на пішохода – 257;
  • Порушення правил проїзду перехресть – 62;
  • Керування транспортними засобами в нетверезому стані – 52;
  • Порушення правил обгону -14.

Водіям у літній період потрібно бути особливо уважними, адже почалися літні шкільні канікули і значно зросла кількість дітей – учасників дорожнього руху.

Діти – це найбільш непередбачувана категорія громадян, які граючись біля дороги, вибігають на проїзну частину, переходять дорогу у невстановлених місцях, наражаючи на небезпеку не тільки себе, але і інших учасників дорожнього руху.

Здійснюючи нагляд за дорожнім рухом, працівники ДАЇ будуть звертати увагу на порядок перевезення дітей, як автобусами, так і іншими транспортними засобами, особливо за розміщенням  неповнолітніх  у салонах автомобілів, а також використанням пасивних засобів безпеки (паски безпеки, дитячі крісла).

Нагадуємо пішоходам, що згідно пункту 4.1 Правил дорожнього руху, вони повинні рухатись по тротуарах і пішохідних доріжках, тримаючись правого боку. Якщо тротуарів немає,  пішоходи можуть рухатись по краю проїзної частини на зустріч руху транспортних засобів, не забуваючи про обережність.

І ще раз нагадуємо  про паски безпеки та користування мобільним телефоном. Дуже часто бачимо, як водії  за кермом користуються мобільним телефоном під час руху транспортного засобу, маючи надію на те, що дорога пробачить помилки, але так буває не завжди. Мобільний телефон відволікає увагу від дорожніх умов та унеможливлює оперативне реагування на  виникаючу перешкоду, або зміну дорожньої обстановки.

На зауваження інспекторів ДАЇ з приводу невикористання пасків безпеки, водії часто реагують як на привід для накладання штрафу.

Проте, не знання закону часто виявляються недостатніми для розуміння істини і може коштувати життя.

Численні дослідження трагічних ДТП підтверджують, що під час зіткнення автомобілів на швидкості тільки 50 км на годину водіям і пасажирам, які не пристебнуті пасками безпеки, вижити практично не можливо – у цю мить на організм людини вагою 80 кг, впливає сила, яка дорівнює двом тонам. І як би водій чи пасажири не намагались утриматись під час аварії, вони не зможуть утриматись у кріслі без пристебнутого паска. Це призводить до пошкодження внутрішніх органів, переломів кінцівок, хребта. Такі елементарні закони фізики і протистояти подібним перевантаженням людині не під силу.

Виходячи з вище наведеного ДАЇ рекомендує всім учасникам дорожнього руху дотримуватись правил дорожнього руху для збереження власного життя і здоров’я.

Також повідомляємо, що в зв’язку з значною кількістю порушень ПДР водіями автобусів, операцію «Автобус-2015» продовжено.

Основними завданнями працівників ДАЇ і надалі залишається суворий контроль за виконанням вимог ПДР усіма учасниками дорожнього руху, попередженням дорожньо – транспортних пригод. В ході виконання цих обов’язків буде забезпечуватись дотримання законності, взаєморозуміння та ввічливого ставлення до водіїв.

 

В. Сохацький

Начальник ДАЇ з обслуговування Віньковецького району

капітан міліціїї           

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 423 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz