Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Червень » 8 » Як вберегтися від «автомобільних» злодіїв
14:47
Як вберегтися від «автомобільних» злодіїв

 

«Автомобільні» злодії користуються найбільш поширеними способами вчинення злочинів – це зламування замка капоту або дверцят і розбиття віконного скла. Наприклад, якщо в автомобілі не встановлена сигналізація, можна легко справитися зі штатним замком дверей або капоту. Так, злодій помічає автомобіль, який знаходиться на стоянці, впевнюється у тому, що господар немає, після чого перевіряє машину на наявність сигналізації, непомітно вдаряючи по колесу ногою або рукою по дверцятам, в цей час поплічник злодія знаходиться поруч з водієм автомобіля та в разі повернення останнього до свого автомобіля по телефону попереджає злодія про небезпеку.

Замки дверей та капоту, особливо у машинах ще радянського випуску, легко ламаються ножами, ножицями, залізними учнівськими лінійками, а ще – різного роду відмичками чи шляхом підбору ключа. На все про все йде близько 15-20 секунд. Як правило, злодії діють настільки спокійно, що до них нікому немає ніякої справи.

Інший спосіб вчинення крадіжки з авто – розбиття вікна. Жертвами зазвичай стають автомобілі, які господарі залишають у дворах будинків та на пустих вулицях. Сигналізація дуже часто злодію не заважає. Поки вона пищить, зловмисник упродовж 30-40 секунд встигає зробити свою справу і втекти. В даному випадку дуже часто страждають «дорогі» автомобілі. Багато з автомобілів іноземного виробництва оснащені такою сигналізацією, яка реагує тільки на зламування замка, а ось якщо злодій розіб’є скло – вона промовчить.

Загалом же злодії полюють не тільки на авто магнітоли, але й прихоплюють разом й інші цінності, які тільки можна забрати із собою. Наприклад, відео реєстратори, авто навігатори, комп’ютерні монітори, ноутбуки, фотоапарати, шкіряні куртки, необережно залишені барсетки, портфелі чи навіть гаманці. 

Правоохоронці виділяють найбільш небезпечні в плані авто крадіжок це на припарковані автомобілі біля будинків в нічний час, чи стоянки, які не охороняються.

Як уберегтися? В ситуації, коли не допомагає навіть сигналізація на вашому автомобілі, єдиним і найбільш надійним способом уникнути крадіжок буде не залишати цінні речі та значні суми грошей в салоні. Особливо на видному місці.

Більшість спонтанних крадіжок скоюється саме через те, що автовласники самі провокують зловмисника. Потенційний злодій завжди помітить на сидінні безпечно залишений мобільний телефон, той самий ноутбук або барсетку, в якій напевне таки знаходиться кругленька сума. У громадянина з кримінальними задатками, звичайно ж, спрацює «хапальний рефлекс».

На противагу автозлодіям водіям слід виробити у себе два основні рефлекси – закривати автомобіль, виходячи з нього навіть на півхвилини та ховати або ж забирати із собою цінності з салону.

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 413 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz