Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Серпень » 11 » Не довіряйте незнайомим людям!
15:08
Не довіряйте незнайомим людям!

Особливо небезпечну категорію шахраїв становлять різноманітні гадалки, провидиці, віщунки, самозвані цілительки, які кочують від будинку до будинку, з села в село. Зазвичай вони наділені надзвичайною інтуїцією та на підсвідомому рівні знають психологію людини.

Зняття «порчі» — коронний номер будь-якої віщунки, якій, у більшості випадків, притаманні яскраво виражені «національні» ознаки. Хоча, сьогодні шахрайки все частіше вдаються до зміни зовнішності — фарбують волосся, змінюють одяг на більш сучасний.

Схема шахрайства надзвичайно проста. Майбутню жертву зупиняють під будь-яким приводом просто посеред вулиці: запитують, котра година, або як дістатися до певного пункту призначення. Одним словом, запитують будь-що, аби тільки вступити з людиною у розмову. В якості подяки за отриману інформацію пропонують зняти «порчу», наведену заздрісниками. Жертву одразу піддають сильному психологічному впливу, маніпулюючи найуразливішими місцями кожної людини — життям, здоров'ям рідних та близьких, особистим щастям. Погодьтеся, що більшість з нас, почувши звістку про загрозу життю, наприклад, батьків чи дітей, погодиться віддати все, аби уникнути неприємностей. Саме на це і розраховують шахрайки, які до речі, нерідко володіють певною здатністю вводити свою жертву у якийсь надзвичайний гіпнотичний стан.

Під приводом проведення спеціального ритуалу, який допоможе позбутися від прокляття чи пристріту у жертви виманюють все, що має хоч якусь матеріальну цінність, але перевага, звісно,віддається грошам і золотим прикрасам. Одним словом, такі провидиці успішно знімають «порчу», а разом з нею — все інше: коштовності, дорогі шуби, гроші. Найпарадоксапьніше те, що деякі особливо емоційні та вразливі громадяни не лише віддають усе, що мають при собі, а й примудряються винести заощадження з дому.

Аби не потрапити у таку прикру ситуацію, радимо вам уважно прочитати та запам'ятати наступні поради.

Головним для таких ворожок (як і для будь – яких талановитих і професійних гіпнотизерів) є необхідність привернути вашу увагу, на секунду вас затримати або зупинити, якщо ви в русі. Іншими словами, налагодити з вами контакт. Найчастіше вони це роблять за допомогою елементарних запитань: «Підкажіть, котра година?», «У вас не знайдеться цигарки, сірників, запальнички...?» або «Ви не підкажете як пройти, проїхати до такого-то місця...?» Іноді це може бути прохання — «Подайте грошей, на молоко дитині» тощо.

Далі миттєво починається встановлення контакту: шахрай непомітно для вас намагається стати другим вашим «я», уміло підлаштовуючись під вас, копіюючи міміку, рухи... Ну, а розказана ним історія про майбутні трагедії стає кульмінацією вистави, яка розігрується перед жертвою.

Тому уникайте будь – яких контактів з такою категорією громадян. Не бійтеся здатися грубими. Якщо ви побачили на вулиці групу жінок, які пристають до перехожих з пропозиціями погадати, зняти порчу – краще заздалегідь перейдіть на іншу сторону вулиці. Якщо до вас додому завітали незнайомці з подібною пропозицією, спробуйте не впускати їх далі коридору і в жодному разі не залишайте у кімнаті на самоті. Зробіть вигляд, що ви удома не самі. Намагайтеся не вступати у жодний вербальний чи невербальний контакт з такими особами. У жодному разі не дивіться їм в очі, не відповідайте на запитання і не дозволяйте скорочувати між вами дистанцію та торкатись до вас.

Міліція попереджає — будьте уважні і дотримуйтесь поданих у цьому довіднику рекомендацій, щоб не стати жертвою аферистів і шахраїв!

Пам'ятайте: мета зловмисників — не допомогти вам, а заволодіти вашими коштами і майном під будь-яким приводом. УВАГА:

  • не піддавайтеся на вмовляння зняти з вас «порчу» або пристріт!
  • не пускайте у своє житло сторонніх людей!
  • не показуйте нікому свої заощадження!
  • не довіряйте незнайомим, що пропонують допомогу! Втратите більше!

Про підозрілих осіб терміново повідомляйте до міліції за номером 102 або своєму дільничному інспекторові міліції.

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 465 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz