Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Травень » 8 » Не сійте нарковмісні речовини – мак, коноплі!
16:25
Не сійте нарковмісні речовини – мак, коноплі!

 

Серед найгостріших соціальних проблем сьогодення наркоманія є однією з найболючіших. Насамперед тому, що жертвами вона обирає молодь і ставить під загрозу майбутнє нації. Тож ефективна протидія цьому ганебному явищу стає важливою умовою здорового розвитку суспільства, а боротьба із незаконним обігом наркотиків є одним із головних напрямків ОВС.

Як відомо, основну сировинну базу наркоманії становлять незаконні посіви маку та конопель на сільських городах.

За статистикою, більшість хворих на наркоманію вживають наркотики рослинного походження, тож одним із позачергових завдань міліції є боротьба із незаконним вирощуванням маку та конопель.

На жаль, останнім часом до макового зілля прикута увага не стільки гурманів, як наркоманів. І держава заборонила вирощування цієї наркомісткої рослини. Стаття 310 КК України передбачає, що незаконний посів або вирощування маку чи конопель карається штрафом до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арештом на термін 6 місяців, або обмеженням волі на термін до 3 років, а в кількості 500 і більше рослин карається позбавленням волі від 3 до 7 років. А Кодексом України про адміністративне правопорушення передбачено адміністративне покарання у вигляді штрафу від 18 до 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на термін до 15 діб за незаконні виробництво, придбання, зберігання, перевезення, пересилання наркотичних засобів або психотропних речовин без мети збуту в невеликих розмірах.

Здавалося б, усвідомлення небезпеки, до якої призводять наркоманія та суворі штрафні санкції, змусить замислитися наших співгромадян: чи варто їм порушувати чинне законодавство та чи співвідносне задоволення, яке вони отримують від пиріжків із маком, з тим злом, яке завдає здоров’ю наркоманів згубне зілля, коли потрапляє до них?

Сьогодні навряд чи знайдеться така людина, яка не знає про заборону чинним законодавством посіву та вирощування нарковмісних рослин та про те, що її очікує у випадку викриття працівниками міліції таких діянь. Це питання неодноразово висвітлювали ЗМІ, а дільничні інспектори міліції неодноразово проводили роз’яснювальну роботу серед мешканців сільської місцевості. Так чому ж тоді є громадяни, які, попри все, порушують цю заборону, висіваючи на власних присадибних ділянках мак?

Прикро, але більшість правопорушників – пенсіонери. А кому ж як не їм знати справжню ціну людського життя! Тим більше, що зафіксовано чимало випадків, коли маковою соломкою з бабусиної грядки вкорочували собі життя її онуки.

Отож закликаємо Вас задуматися: чи варто вирощувати на своїх городах такий небезпечний продукт? Адже наркоманія – це велика біда, в яку можуть потрапити і Ваші діти.

 

Н. Балан

інспектор слідчого відділення

лейтенант міліції

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 454 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz