Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Червень » 10 » Обережно, телефонні шахраї!
11:01
Обережно, телефонні шахраї!

Сучасне життя повне несподіванок, часом неприємних і часто небезпечних.

Нехтуючи найпростішими правилами безпеки, самі того не підозрюючи, ми часом допомагаємо зловмисникам. Кожного дня відбуваються  різні події: пограбування, крадіжки, шахрайства та інші види правопорушень.

Правоохоронці вкотре звертаються до жителів Віньковеччини з проханням бути обережними, дотримуватися порад, що допоможуть вберегти себе та своїх рідних від злочинних посягань.

Найбільш поширений вид телефонного шахрайства на сьогоднішній день – це вимагання грошей для порятунку родичів. Зазвичай, шахраї телефонують жертвам вночі на мобільний телефон – можуть представлятися працівниками міліції, змінювати голос (на хриплий і тривожний) та називатися вашими рідними чи знайомими. Телефонні номери, зазвичай, набирають навмання. Людині кажуть, що з його рідним чи знайомим трапилася якась неприємність, або він знаходиться в міліції за вчинення злочину, а для того щоб його звільнити, необхідно перерахувати певну суму грошей на номер мобільного телефону шляхом поповнення рахунку, або перерахувати гроші на банківський рахунок.

Якщо вам телефонують невідомі особи, представляючись псевдо правоохоронцями, повідомляють, що з вашими рідними сталася біда та пропонують сплатити певну суму коштів для вирішення проблеми – не поспішайте виконувати ці вимоги.

Обов’язково уточніть дані того, хто телефонує, його посаду, звання та підрозділ, у якому він працює, або ж попросіть передати трубку вашому родичу.

Уточніть, в якому саме відділі міліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть в міліцію (телефон чергової частини «102») і перевірте інформацію, що є у вас.

 У таких випадках ніколи не називайте своїх близьких на ім’я. Попросіть людину, яка представилася працівником міліції, назвати прізвище, ім'я, по батькові і дату народження затриманого родича. Практично в 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють і ваш номер набрали шляхом випадкового набору.

Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

У жодному разі не перераховуйте грошей на вказані аферистами рахунки.

Пам’ятайте, що пильність є запорукою збереження Ваших грошових коштів та майна.

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 504 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz