Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2016 » Січень » 12 » Пам’ятка водіям при керуванні транспортними засобами в складних погодніх умовах
09:45
Пам’ятка водіям при керуванні транспортними засобами в складних погодніх умовах

Працівники поліції звертаються до всіх учасників дорожнього руху бути максимально уважними на дорогах, оскільки у зимовий період та погіршення погодних умов ускладнюється дорожній рух, що призводить до виникнення складних ситуацій на дорогах. Тож радимо скористатися рекомендаціями як діяти водіям при керуванні транспортними засобами в складних погодних умовах.

Складними умовами, які ускладнюють керування транспортними засобами є погодні умови (дощ, сніг, туман, град яскраве сонце), шляхово-транспортні умови (ямковість, ожеледиця, мокре асфальтове покриття, підвищення рівня води на дорозі, повороти, підйоми, об’єкти поблизу доріг які обмежують оглядовість: кущі, дерева, будинки, вантажні автомобілі та інше), а також надзвичайні екстрені ситуації, які виникають при технічних несправностях транспортних засобів в процесі дорожнього руху.

При керуванні в складних умовах необхідно:

  1. В туман, снігопад рухатися з підвищеною увагою, виключно по правій стороні дороги з привіткритим склом дверцят кабіни, з ввімкненим зовнішнім освітленням і склоочисниками, на малій швидкості і пониженій передачі, періодично подаючи звукові сигнали.
  2. На крутих спусках рухатися на пониженій передачі, двигуна не вимикати, гальмувати комбінованим способом.
  3. В дощ зменшити швидкість та передачу. Гальмувати комбінованим способом.
  4. Рух в горах здійснювати на малій швидкості, з підвищеною увагою, притримуючись правої сторони. На крутизні необхідно вмикати передній міст при цьому двигун повинен постійно знаходитися в робочому стані.
  5. На серпантинах – збільшити дистанцію, понизити передачу.
  6. Долання перешкод із застосуванням засобів підвищеної прохідності проводиться на пониженій передачі помалу, без ривків і зупинок, уважно в залежності від прохідності автомобіля.
  7. Рух автомобілем по піску, по мокрому полю, по глибокому снігу:
    • рухатись на одній з понижених передач з постійною швидкістю;
    • невеликі ділянки піску необхідно проїжджати з розгону;
    • рухатись на пониженій передачі, без зупинок і різких обертів керма;
    • не допускати пробуксовки ведучих коліс: рухатись на пониженій передачі з невеликою швидкістю руху;
    • підйоми проїздити з розгону: по ріллі, по глибокій колії, по лісних дорогах.
  8. Рух по льоду проводиться тільки в один ряд при збільшеній дистанції, плавно, з малою швидкістю руху без гальмування, переключення передач і зупинок з відкритими дверима кабіни. Зупинка заборонена!
  9. Броди невеликої глибини проїжджають без попередньої підготовки автомобіля на пониженій передачі. В’їжджають у воду повільно при малій швидкості. Рухатись необхідно під невеликим кутом в сторону течії. Після проїзду броду відразу просушують гальмівні механізми.
  10. Витягування застряглого автомобіля виконують з допомогою тягового пристрою або транспортних засобів.
  11. Надзвичайна ситуація! Відказ гальмівної системи, що потрібно зробити?
    1. при відмовленні ніжної гальми потрібно зупинити автомобіль стояночним (ручним гальмом);
    2. гальмувати переходом на нижчі передачі або з вимкненням запалення;
    3. при сприятливих дорожніх і природніх умовах скористатися з’їздом через кювет в рів, поле (але вправно), а в гірських місцевостях боковим бортом притиснутися до скали, насипу чи скористатися вільною ділянкою дороги (обочини) для аварійної зупинки.
  12. При скоєнні дорожньо-транспортних пригод водії, причетні до них зобов’язані:

При появі під час руху запаху бензину водій повинен негайно зупинити автомобіль, установити причину запаху та усунути її.

При вимушеній зупинці на залізничному переїзді водій автомобіля зобов’язаний висадити пасажирів і негайно вжити всіх заходів для звільнення переїзду, зупинки поїзда, а у разі неможливості – відійти на далеку відстань.

При загоранні автомобіля використати вогнегасник, накрити вогонь підручною тканиною, коли ви безсилі і полум’я спалахує з великою силою потрібно залишити автомобіль і не допустити до нього проїзду чи проходу інших транспортних засобів чи людей. без гаяння часу зупинитися і не забирати з місця ТЗ, а також інші предмети, що стосуються випадку; у разі необхідності викликати медичну допомогу, а якщо це неможливо, відправити потерпілих на подорожньому транспорті в найближчу лікувальну установу; повідомити працівників поліції, записати прізвища очевидців і чекати приїзду правоохоронців.

 

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 820 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz