Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Березень » 3 » Скутеристи на дорогах Віньковеччини
16:55
Скутеристи на дорогах Віньковеччини

      

Навесні на автошляхах, крім звичних автомобілів, масово з’являються мопеди, скутери, які є водночас швидким і найдоступнішим видом транспорту. На жаль, поїздки на цих транспортних засобах часто закінчуються на лікарняному ліжку або ще трагічніше, адже саме цей вид засобів пересування є найбільш небезпечним. Та найбільшою проблемою є те, що батьки самі купують дітям «іграшку». Підлітки не знають правил дорожнього руху, виїжджають на дорогу, не маючи навичок керування.

До речі, скутери прирівнюють до мопедів, тому у правилах дорожнього руху є вимоги, які зобов’язані виконувати водії. Власником скутера може бути особа, яка досягла 16-річного віку, також заборонено сідати за кермо в нетверезому стані та здійснювати рух тротуарами і пішохідними доріжками. Проте у сільській місцевості рідко дотримуються таких правил.

Існує ще одна – не менш серйозна проблема, і, як не дивно, вона пов’язана не з дітьми, а з ... дорослими, які перевозять малюків, але при цьому нехтують правилами дорожнього руху. Чимало є випадків, коли саме з вини дорослих травмуються діти, які були пасажирами батьківського транспорту.

Основна вимога – усі власники повинні їздити в мотошоломах.

Проблеми із власниками скутерів зазвичай виникають тоді, коли купують мопед в неофіційних місцях продажу, аби меншою була вартість. Жодних документів на транспорт не дають, відповідно власники навіть не знають, що цей скутер слід зареєструвати, тобто більше боремося із продавцями, аніж із власниками. Окрема, та дуже велика проблема в тому, що не кожен розуміє справжню потужність цього транспортного засобу. Між тим, мопед, робочий об’єм двигуна якого більше 50 куб. см., за потужністю прирівнюють до мотоцикла.

Якщо ви надумали придбати мопед і не бажаєте мати проблем із законом, варто знати перелік документів, які ви повинні мати на руках: гарантійний талон, сервісна книжка. Якщо робочий об’єм двигуна є більшим за 50 куб. см., то слід отримати довідку-рахунок та обов’язково зареєструвати свій транспорт в ДАІ. Такий моторолер прирівнюють до мотоцикла і власнику потрібно мати посвідчення водія відповідної категорії (А). Мопед, двигун якого менше 50 куб. см, потребує документів, де вказана точна характеристика транспорту.

Не забувайте елементарних правил дорожнього руху, щоб не сталося нещасних випадків ні з вами, ні з людьми, які вас оточують.

Шановні водії, поважайте себе  та інших  учасників  дорожнього руху!

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 520 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz