Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2016 » Січень » 13 » Вони вірять, а їх цинічно дурять. Їх попереджають, а вони все одно вірять.
10:25
Вони вірять, а їх цинічно дурять. Їх попереджають, а вони все одно вірять.

Правоохоронці вже давно помітили, що шахраї, не маючи постійного заробітку, втираються у довіру людей, із користю лише для себе. А самими найвигіднішими жертвами для цього служать самотні, старенькі пенсіонери, яким за часту і в голову не прийде, що саме перед ними стоїть справжнісінька зловмисниця, яка безжально забере у неї всі заощадження.

Правоохоронці звертаються до громадян не довіряти незнайомцям, а щоб не стати жертвою шахраїв радять:

  1. у жодному разі не впускайте до своєї оселі незнайомців, взагалі не відчиняйте двері невідомим особам. Якщо вони видають себе за працівників соціальних служб або інших установ – запитайте прізвище і телефон цієї служби.
  2. не піддавайтеся на пропозиції обміняти гроші. Адже жодні операції з грошима не здійснюють фізичні особи, а різні доплати до соціальних виплат надходять до громадян на рахунок у банку  або ж їх приносить листоноша.
  3. якщо вам телефонують невідомі і повідомляють, що з вашими родичами сталося лихо, перевіряйте отриману інформацію.
  4. складіть список корисних телефонів і приладнайте його біля дверей. Це мають бути телефони поліції, районного відділення пенсійного фонду, пошти, соціальної, медичної та газової служб, інспектора поліції, який обслуговує територію на якій ви проживаєте;
  5. якщо відвідувач називається працівником однієї зі служб, вимагайте від нього посвідчення та одразу телефонуйте до відповідної служби, щоб переконатися, що громадянин з таким прізвищем там дійсно працює; не довіряйте невідомим особам, навіть, якщо вони поводяться ввічливо і називають вас по-батькові – таку інформацію наразі дуже просто дістати;
  6. за жодних обставин не показуйте невідомим схованки для грошей, кажіть, що не маєте, чим дати здачу з 500 гривень. Якщо це справжні працівники, вони прийдуть наступного дня.

Шановні громадяни, будьте уважнішими, не відмикайте дверей стороннім особам та недовіряйте незнайомцям. Якщо ж ви все таки потрапили на вудочку шахраїв, Вам слід негайно звертатися до поліції. Чим швидше Ви це зробите, тим більше шансів, що ваші кривдники понесуть законні покарання.

 

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 512 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz