Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Травень » 6 » За жебрацтво дітей відповідатимуть їх батьки
17:40
За жебрацтво дітей відповідатимуть їх батьки

У зв’язку з підвищенням рівня злочинності серед дітей та підлітків, збільшенням кількості дітей, які займаються бродяжництвом, вживають алкоголь, наркотичні речовини, тютюн, зазнають насильства в сім’ї першочерговим завданням школи є максимальне посилення контролю за дітьми з девіантною поведінкою, за неблагополучними сім’ями та батьками, які мало приділяють уваги вихованню та навчанню своїх дітей.

Давати чи не давати, коли до тебе тягнеться рука дитини-жебрака? Деколи й у тебе в кишені вітер гуляє, та все ж таки більшість із нас дає гроші дітям вулиці. Хоча б копійки, але на хліб дають: дивлячись у сумні й голодні очі дитини, не можуть відмовити.

Дитяча бездоглядність – не просто негативне соціальне явище. Сьогодні – це гостра і страшна проблема усього суспільства. Бездоглядність можна розглядати як сім’ю, з якої проростають жебрацтво, бродяжництво, дитяча наркоманія, злочинність. Причому діти не тільки стають жертвою злочинів, а й самі вчиняють протиправні діяння. Останнім часом злочини, які скоюють неповнолітні, вражають навіть досвідчених правоохоронців своєю жорстокістю, а самі малолітні злочинці – холоднокровністю.

Заняття жебрацтвом – сторона протиправна. Кримінальний кодекс України передбачає відповідальність за втягнення неповнолітніх у заняття жебрацтвом (стаття 304 ККУ) та використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом (стаття 150-1 ККУ).

Втягнення у заняття жебрацтвом – це умисне схиляння неповнолітнього у будь – який спосіб до систематичного випрошування грошей, речей, інших матеріальних цінностей у сторонніх осіб як самостійно неповнолітнім, так і спільно з дорослими особами. Схиляння до заняття жебрацтвом може проявлятися в підбурюванні або примушуванні неповнолітнього до самостійного заняття такою антигромадською діяльністю або в залученні його до участі у такій діяльності разом з дорослим.

Шановні громадяни! Віньковецький РВ УМВС України в Хмельницькій області, звертається до Вас із проханням: якщо Ви стали свідком дитячого жебрацтва, Вам відомі факти втягнення неповнолітніх у заняття жебрацтвом або використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом просимо звертатись до районного відділу міліції за телефоном «102» або номером 2-13-29.

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 850 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz