Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Серпень » 10 » Залишаючи свої домівки, подбайте про їх безпеку
09:50
Залишаючи свої домівки, подбайте про їх безпеку

На сьогоднішній день залишаються популярними крадіжки з будинків шляхом пошкодження та відімкнення замків вхідних дверей. Господарі залишають свої помешкання без нагляду та їдуть відпочивати, а крадії користуються їх відсутністю і наживаються.

Найголовніша помилка господарів у тому, що вони на тривалий період покидають свої помешкання не укріпленими, без нагляду, залишаючи все цінне та сподіваючись на мінімальні запірні пристрої. Це ще жодного разу не зупинило злочинців і не допомогло у розкритті злочинів.

Серед злодіїв найчастіше фігурують особи без постійного місця роботи та проживання, а також раніше судимі за корисливі злочини. Крадії викрадають як гроші, так і цінне майно, яке можуть продати чи здати в ломбард. При затриманні осіб, які вчинили злочин, при наявності викраденого майна чи грошей, все вилучається і повертається власникам, а злодіям загрожує притягнення до кримінальної відповідальності та покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Щоб уникнути викрадення майна із свого помешкання, правоохоронці радять:

  1. коли їдете на відпочинок, забезпечте збереження свого майна та грошей. Насамперед, перевірте надійність вхідних дверей та вікон.
  2. замініть звичайні вхідні двері на металеві, краще щоб вони відчинялись назовні;
  3. встановіть дверні замки подвійної секретності або додатковий замок;
  4. на вікнах квартири, розташованої на першому поверсі або поблизу пожежних драбин, обов’язково встановіть металеві грати;
  5. на вхідних дверях під’їздів поставте кодові механічні чи електронні замки, домофони;
  6. якщо Ви надовго їдете з дому, відключіть телефонний апарат та дзвінок вхідних дверей, крадій може перевіряти чи є хто вдома;
  7. без необхідності, не давайте свою домашню адресу та телефон. Також не вказуйте своєї домашньої адреси, телефону на візитках та в соціальних мережах інтернет.
  8. не розповсюджуйте інформацію, що Ви їдете відпочивати і Вас не буде вдома (не пишіть у статусах на своїх сторінках в соціальних мережах, не вихваляйтесь на вулиці, не говоріть при дітях тощо), адже злодії можуть діяти по «наводці»;
  9. в разі необхідності залишити домівку на тривалий час, попросіть сусідів чи родичів приглянути;
  10. гроші не слід зберігати вдома, особливо, коли Ви довго відсутні за місцем проживання. Для цього можна скористатись банківськими послугами.

В разі, якщо Ви стали жертвою крадіжки, при виявленні перших ознак злочину (зламаний замок, двері, вікна тощо):

  • не заходьте у помешкання;
  • терміново викликайте міліцію, телефонуйте «102»;
  • зверніться про допомогу до сусідів;
  • наглядайте за домівкою до приїзду працівників міліції:
  • якщо побачите злочинців, запам’ятайте їх прикмети і в що були одягнені, а також в разі наявності в них автомобіля - марку, колір та державний номерний знак.
  • Пам’ятайте, чим швидше Ви повідомите про скоєння крадіжки в міліцію та приїде наряд міліції, тим більше шансів затримати злодія за «гарячим слідом»!

І найголовніше, не будьте байдужими до чужої біди. Якщо ж Ви стали свідком злочину, або помітили осіб, які ведуть себе підозріло негайно повідомте про подію у  відділ міліції.

 

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 406 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz