Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 28 » Афери від шахраїв
10:45
Афери від шахраїв

Багато шахраїв будують свої оборудки на нереалістичних обіцянках. Приміром, вони можуть гарантувати довірливим вкладникам великі прибутки. Щоб швидко збагатитись, шахраї найчастіше вдаються до методу, так званого «піраміда». Суть цього методу полягає в тому, що одні вкладники вербують інших вкладників, і за це отримують певну винагороду. За подібною схемою працює спеціальна система листування. Листи однакового змісту одночасно висилають до кількох адресатів, котрі своєю чергою повинні розіслати їх іншим адресатам. Зазвичай у такому листі міститься прохання вислати гроші особам, які очолюють поданий у листі список. Вам обіцяють, що згодом ви обов’язково отримаєте тисячі доларів, коли ваше ім’я опиниться на одному з перших місць у тому списку.

Рано чи пізно будь-яка «піраміда» обов’язково розвалиться, адже неможливо постійно вербувати нових і нових учасників. Судіть самі. Скажімо, п’ятеро осіб організували «піраміду». Кожен з них загітував ще по п’ять осіб, і загальне число сягнуло 25. Якщо на другому етапі кожен з тих 25 завербує ще по 5 нових осіб — буде 125. Коли дійде до дев’ятого етапу, то число учасників «піраміди» має сягнути приблизно двох мільйонів, які у свою чергу повинні загітувати ще понад дев’ять мільйонів нових членів! Організатори «пірамід» чудово знають, що існує так звана точка насичення, тобто момент, коли більше нікого не можливо буде завербувати. Отож, коли шахраї бачать, що такий момент уже настає, то забирають гроші і щезають. У такому випадку ви втрачаєте свої гроші, а ті, кого ви загітували, починають вимагати свої гроші від вас. І пам’ятайте: у «піраміді», аби ви здобули гроші, треба, щоб хтось їх втратив.

Чи хтось пропонує вам зробити інвестицію, яка легко та швидко принесе великий прибуток? Якщо так, то остерігайтесь, адже коли пропозиція здається настільки вигідною, що виглядає нереалістичною, то вона і є нереалістичною. Не поспішайте вірити рекламі та різного роду запевненням, кажучи собі: «Ну, це вже інша річ». Але пам’ятайте, люди зазвичай не квапляться ділитися своїми грішми чи відкривати свої таємниці лише заради того, аби вас збагатити. Якщо хтось запевняє, ніби він особливо компетентний у комерційних справах, і тому ви обов’язково добре заробите, то запитайте себе: «Чому він так дбає не так про своє, як про моє збагачення? Чому він витрачає стільки часу, щоб залучити мене до цієї справи?»

А що, коли вас повідомили, ніби ви стали переможцем якогось конкурсу і виграли приз? Не поспішайте кричати: «Ура!» Це може бути пастка, в яку вже потрапило чимало людей. Отож, коли вам пропонують заплатити за «безплатний» подарунок або за якийсь приз, то це — звичайнісінька афера. Подумайте: «Як можна було виграти приз, якщо я не брав участі в жодній лотереї?»

У разі виявлення правопорушень ви можете звернутись із письмовою заявою до чергової частини Віньковецького  РВ УМВС чи зателефонувати за номером 21-3-29 або «102».

 

Н. Балан

інспектор СВ Віньковецького РВ 

лейтенант міліції

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 431 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz