Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Липень » 2 » Бережіться осіб ромської національності
15:47
Бережіться осіб ромської національності

Окремим видом шахрайств можна назвати "діяльність" осіб ромської національності. Їх махінації діляться на «гадання» та «зняття порчі». І якщо на гадання більше спокушаються молоді особи, переважно слабкої статі, то на гачок "зняття порчі" потрапляють і старі й малі. 

Як свідчить міліцейська практика, ще одним способом шахрайок "неслов'янської зовнішності" є тиск на жаль та співчуття. Вони просяться в квартиру переповити дитину, напитися води і таке інше.

Як наслідок - з помешкань зникають дорогоцінності, гроші, коштовні речі. Майже завжди роми користуються навіюванням, і коли вони зникають, потерпілий деякий час не може втямити, що трапилося. Лише згодом, отямившись, звертається по допомогу.

«Циганський гіпноз»

Стверджують, що гіпноз практикують циганки особливого роду, які передають свої здібності з покоління у покоління. Причому, винятково по жіночій лінії. Сутність даного виду гіпнозу полягає в тому, що вплив здійснюється без відома й згоди людини. Наприклад, ви рухаєтеся містом, вигляд у вас стурбований. Циганка, забігши наперед, починає діалог:

«Бачу, гарна ти жінка, добра й проблеми в тебе є!» (відбувається провокування на стверджувальну відповідь, тому що без проблем люди не живуть). Відповіді не послідувало.

«Бачу, не все в тебе складається в житті» (спроба отримати другу позитивну відповідь). Ви мовчите.

«У родині в тебе проблеми» (потрібна третя позитивна відповідь, на четверту тезу, пропозицією про сприяння, має послідувати така сама відповідь за інерцією). Відповіді немає.

«Схоже, чоловік у тебе гуляє»… І так триває доти, поки ви не вступите в розмову. І як тільки ви заговорили — усе, контакт налагоджений.

Далі події можуть розвиватися за різним сценарієм, але результат буде неминучим: ви недорахуєтеся в гаманці певної суми, якщо взагалі його знайдете.

Рекомендації:

Уникайте спілкування зі згаданим контингентом або припиняйте спілкування за першою ж нагодою. Якщо не виходить, слід проявити активність, більше говорити й менше слухати, перебивати, ставити запитання. Корисно рухатися якомога швидше, не застигати в одній позі. Намагатися не зустрічатися поглядом із претенденткою на ваші гроші й цінності. А найкраще — швидко піти.

Для загальної безпеки від шахраїв правоохоронці пропонують кілька правил спілкування з потенційними шахраями:

  1. якщо до вас підійшли на вулиці з пропозицією погадати чи зняти порчу, намагайтеся якомога швидше відірватися від нав'язливих добродіїв та піти геть. Чим менше ви будете з ними спілкуватися, тим менше шансів у вас бути загіпнотизованими;
  2. якщо відчепитися не вдається - покличте когось на допомогу. Поява сторонньої людини відволіче увагу шахрайок від вас і це допоможе вам від них звільнитися;
  3. ні в якому разі не давайте їм своїх речей, грошей, коштовностей, бо за першою річчю піде друга і так далі;
  4. ні в якому разі не дозволяйте підозрілим особам заходити до свого помешкання, а якщо вже вони зайшли самовільно - зверніться по допомогу до сусідів, аби спровадити непроханих гостей з квартири.

Дотримуючись цих правил, Ви зможете убезпечити себе і своє житло від шахрайських дій та крадіжок.

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 547 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz