Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Листопад » 17 » Безпека дітей в зимовий період
10:13
Безпека дітей в зимовий період

Всім відомо, що дорожньо – транспортні пригоди щоденно призводять до найбільших втрат життя та здоров’я наших громадян.

Майже 40% усіх ДТП складають наїзд на пішоходів, в яких, в більшості випадків, винні самі пішоходи, які порушуючи Правила дорожнього руху, в них потрапляють.

Керівництво держави, ДАІ, громадськість, та і самих громадян найбільше хвилює дитячий дорожньо-транспортний травматизм.

Тільки за 10 місяців поточного року в Хмельницькій області сталося 69 дорожньо-транспортних пригод, в яких, 8 дітей загинули, та 79 отримали травми. У нашому районі, за відповідний період сталася одна ДТП, в якій одна дитина загинула.

Практично, кожна четверта дорожньо-транспортна пригода, трапляється за участю дітей.

Не проста ситуація в державі, змушує керівників навчальних закладів змінювати терміни та тривалість зимових канікул. Але більшість дітей, і в цей період, продовжують відвідувати школи, спортивні зали, гуртки, або граються на вулицях та біля доріг, часто, не контролюючи свою поведінку, вибігають на дорогу, або переходять її у не установлених місцях. Це створює не тільки незручності для водіїв, а і часто приводить до дорожньо-транспортних пригод.

Небезпека потрапити у ДТП, як дітей, так і дорослих, особливо зростає в зимовий період, адже транспортний засіб на слизькій дорозі іноді стає некерованим, коли водій не в змозі своєчасно пригальмувати та уникнути наїзду на дитину, яка перебігає дорогу.

А тому, просимо водіїв, проїжджаючи населені пункти, дотримуватись встановлених режимів руху, та бути уважними, особливо, біля навчальних закладів, інших громадських місць, де діти найбільше проводять своє дозвілля.

Наближаючись до автобуса з розпізнавальним знаком “ Діти ”, що зупинився з увімкненою аварійною світловою сигналізацією, всі інші водії повинні зменшити швидкість, а в разі потреби, зупинитися, щоб уникнути наїзду на дітей.

Керівників навчальних закладів, просимо ще раз провести в кожному класі заняття з безпечної поведінки дітей на вулицях і дорогах, на які запросити працівників ДАІ, чи дільничних інспекторів міліції.

Нагадати дітям, що рухатися потрібно тільки по тротуарах, чи пішохідних, тримаючись правого боку, якщо вони відсутні, то по краю проїжджої частини – назустріч руху транспортним засобам. Ні в якому разі не можна вибігти на проїжджу частину дороги, в тому числі і на пішохідний перехід.

Особливу увагу звернути на рух пішоходів – дітей в темну пору доби, чи в умовах недостатньої видимості. Нагадати дітям та їхнім батькам, що велике значення для забезпечення безпеки мають світло – відбиваючі елементи на одязі та ранцях дітей.

Організовані групи дітей дозволяється водити тільки по тротуарах і пішохідних доріжках, а коли їх немає – по узбіччю дороги, але тільки в світлу пору доби і лише в супроводі дорослих.

Керівникам автогосподарств, навчальних закладів, посилити контроль за перевезенням організованих груп дітей, на змагання, екскурсії, чи інші заходи.

Обов’язково призначати відповідальних, та проводити відповідні інструктажі водіїв, відповідальних та дітей.

Зупинки чи стоянки здійснювати тільки у встановлених місцях.

І на завершення хочу сказати, що профілактична робота має дуже велике значення і повинна бути спрямована на виховання у дітей культури дорожнього руху, розвитку навичок безпечної поведінки на вулицях і дорогах, що допоможе зберегти їхнє життя та здоров’я.

 

В. Княгинецький

Начальник ВДАІ з обслуговування Віньковецького району,

майор міліції

         

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 1332 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz