Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Жовтень » 6 » Будьте уважними і не робіть необдуманих вчинків!
16:31
Будьте уважними і не робіть необдуманих вчинків!

Незважаючи на неодноразові застереження, попередження та нагадування співробітниками міліції на сторінках преси, в інтернет мережі, громадяни продовжують потрапляти на гачок шахраїв, які грабують людей, обманом входячи до них у довіру та видурюючи в них останні гроші.

Віньковецький РВ УМВС України у Хмельницькій області звертається до всіх жителів району з проханням бути пильними та не переказувати кошти невідомим людям.

Ще раз нагадуємо правила, яким треба слідувати, щоб не стати жертвою шахраїв:

  1. Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.
  2. Спілкуйтеся з незнайомими людьми не більше хвилини-другої. Якщо у людини є конкретне і чітке прохання, вона озвучить його одразу. Якщо ж вам починають говорити такі фрази, як «послухайте, будь ласка», «приділіть мені декілька хвилин», «от посудіть самі», відразу ж припиняйте розмову. Зазвичай, це початок обману.
  3. Спілкуючись з невідомим, ведіть себе впевнено і навіть зухвало. Побачивши перед собою таку людину, шахрай навряд чи спробує вас обманути і піде шукати жертву серед більш довірливих.
  4. Якщо невідомий занадто настирливий і не хоче вас залишити у спокої, скажіть, що негайно зателефонуєте в міліцію. Зазвичай, це діє. Якщо ж людина чинить опір, то відразу сповіщайте в органи правопорядку.
  5. Якщо у двері вашого будинку подзвонив невідомий, не поспішайте відчинити, а поспілкуйтеся через зачинені. Запам’ятайте, ніхто, навіть міліціонер, не має права вимагати впустити його в будинок без згоди власника.
  6. Якщо невідомий назвався співробітником певної служби, вимагайте документи. Отримавши їх, неквапливо вивчіть, вдивляючись у кожну деталь. Якщо у вас є підозри, візьміть документ, зачиніть двері і для перевірки зателефонуйте туди, звідки невідомий прийшов. «Справжній» буде довго обурюватися, але дочекається вас, а шахрай втече.

Шановні жителі Віньковецького району! Будьте більш уважні! Не довіряйте тому, що кажуть вам сторонні люди. Що б вам не пропонували, не піддавайтесь на будь-які пропозиції. Пильнуйте себе, щоб не стати здобиччю зловмисників. Будьте уважними і не робіть необдуманих вчинків!

Із запитаннями та пропозиціями звертайтесь за телефонами: 102 або 2-13-28 (чергова частина).

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 429 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz