Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2012 » Грудень » 28 » ДАІ попереджає: ускладнення погодних умов.
12:41
ДАІ попереджає: ускладнення погодних умов.

Державтоінспекція дала кілька рекомендацій щодо управління автомобілем в умовах ожеледиці та снігового накату. "Багато водіїв, на жаль, не усвідомлюють особливостей керування автомобілем на слизькій дорозі. Коли шини потрапляють на ожеледицю, їх зчеплення з дорогою відразу знижується в 4-5 разів, що у свою чергу в декілька разів збільшує гальмівний шлях транспортних засобів.


А це означає, що швидка зупинка автомобіля просто неможлива. Такі дорожні умови вимагають від водіїв і пішоходів підвищеної уваги до заходів власної безпеки і бездоганного дотримання Правил дорожнього руху ", - заявили в ДАІ. У зв'язку з цим Державтоінспекція вирішила дати кілька рекомендацій щодо управління автомобілем в умовах ожеледиці. "На слизькій дорозі не гальмуйте різко, це не тільки марно, але й небезпечно. Різке гальмування призводить до блокування коліс і збільшення гальмівного шляху, а найчастіше до втрати керованості. Проїжджаючи небезпечну ділянку, намагайтеся зберігати постійну швидкість, педаллю акселератора користуйтеся дуже обережно, плавно, м'яко. Не робіть різких рухів кермом ", - йдеться в повідомленні. ДАІ також просить водіїв бути особливо уважними при русі на мостах та естакадах, так як крижаний шар на цих ділянках дороги з'являється раніше, ніж скрізь, а зникає пізніше: "У цих зонах уникайте різких рухів кермом, газом, гальмами". "На слизькій дорозі краще уникати різких маневрів і обгонів. При русі на підйом вибирайте таку передачу, щоб не доводилося переключатися до повного завершення підйому.


 Під час спуску не натискайте на педаль зчеплення, при керуванні авто на швидкості плавно гальмуйте ", - заявили в Державтоінспекції. Крім того, даі просять не забувати про пішоходів. "Люди, що переходять дорогу, можуть посковзнутися і впасти. Тому намагайтеся не налякати пішохода різкими звуковими і світловими сигналами. Наближаючись до пішохідних переходів та місць розташування дитячих установ, знижуйте швидкість до мінімуму "- рекомендують в ДАІ. За інформацією Гідрометцентру, сьогодні, 28 грудня на дорогах країни, крім півдня та сходу, очікується ожеледиця.

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 564 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz