Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Травень » 20 » "Дитячі забавки" несуть за собою кримінальну відповідальність
14:24
"Дитячі забавки" несуть за собою кримінальну відповідальність

Кримінальна міліція у справах дітей є складовою частиною органів внутрішніх справ. Чинним законодавством визначені основні напрями діяльності кримінальної міліції у справах дітей (далі КМСД). Це, зокрема:

  • розкриття злочинів, вчинених неповнолітніми та відносно них;
  • виявлення та притягнення до відповідальності дорослих осіб, які вчиняють відносно неповнолітніх протиправні дії;
  • організація та проведення профілактичної роботи щодо попередження негативним явищам серед дітей;
  • розшук дітей, що зникли безвісти, самовільно залишили сім'ю чи навчально-виховні заклади.

На даний час на обліках КМСД Віньковецького РВ УМВСУ за скоєння кримінальних правопорушень знаходиться 6 підлітків. Саме тому стан дитячої злочинності у нашому районі  викликає занепокоєння, та найбільше вражає те, що більшість правопорушень вчиняються підлітками у стані алкогольного сп’яніння. За даними статистики, найбільше злочинів скоюють діти з неблагополучних і неповних сімей, бо батькам ніколи займатися вихованням. Але в цьому, напевно, є  і провина продавців магазинів, барів, яким, мабуть, байдуже, кому продавати тютюнові вироби  та алкоголь.

Як ми пам’ятаємо, ще у лютому 2010 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива, алкогольних та слабоалкогольних напоїв", яким внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме до статті 156, чим передбачено заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років.

Майже всі злочини, які вчинили підлітки – це крадіжки грошових коштів, мобільних телефонів. Також є окремі випадки спричинення тілесних ушкоджень, угон автотранспортних засобів.

Працівники Віньковецького райвідділу міліції звертаються до всіх батьків з проханням серйозного ставлення до свої батьківських обов’язків, контролюйте вільний час своїх дітей, поясніть, що за всі протиправні діяння настає адміністративна та кримінальна відповідальність.  Проявіть інтерес до життя своїх дітей!!! 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 613 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz