Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Червень » 23 » Довіряй, але перевіряй. Віконні шахраї.
12:01
Довіряй, але перевіряй. Віконні шахраї.

Більша кількість шахрайств – скоюється шляхом зловживання довірою громадян (під приводом встановлення пластикових вікон, під виглядом соціальних працівників, злочини скоєні особами інших національностей під приводом гадання, ворожіння, зняття порчі).

Схема дуже проста. До вашої оселі приходить чоловік та пропонує за надзвичайно низькою ціною поставити вам металопластикові вікна. Бере передоплату та зникає. Коли ж ви через деякий час починаєте дзвонити на мобільний, який зловмисник вам залишив, він не відповідає.

У таких випадках необхідно не піддаватися на спокусу дешевизни та ні в ніякому разів не віддавати грошей, доки ваше замовлення не буде виконано. Цим ви убезпечите себе від шахрайських дій.

Поради

  1. У менеджера або представника якої-небудь компанії або заводу, що намагається щось вам продати, вимагайте посвідчення і договір про співпрацю  фірми-продавця з виробником товару.
  2. Замовляючи вікна, вхідні або балконні двері, не тільки дізнайтеся чіткі розцінки, але і вимагайте креслення у двох примірниках. Перш  ніж оформити замовлення, виробник повинен отримати вашу згоду. Під кресленням ставиться ваша підпис, причому один примірник креслення залишається  у покупця.
  3. Замовнику повинні пред'явити копії сертифікатів якості, безпеки та технічних протоколів з даними про те, що виріб зроблено  з матеріалів, що не шкодять здоров'ю.
  4. Якщо пропозиція вас зацікавила, але представник компанії не може надати необхідні документи, попросіть перенести зустріч  на інший день.
  5. Не поспішайте підписувати якісь документи. Просіть ознайомитися з договором про безпроцентної розстрочення. Відсутність кошторису повинно  насторожити.
  6. Не оплачуйте сто відсотків вартості замовлення фірмі, про яку ви чуєте вперше. Подивіться відгуки про неї в інтернеті. Оплачується  тільки робота (вікон або дверей).

 

Шановні громадяни, якщо до вас чи ваших знайомих навідувались з підозрілими пропозиціями просимо негайно звернутись до Віньковецького райвідділу міліції за адресою смт. Віньківці вул. Заславська, 15 або за тел. 2-13-29, «102».

 

Памятайте!!!

Згідно зі статтею 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство»:

  • Заволодіння чужим майном або придбання права на майно  шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) — карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або громадськими роботами на строк до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.
  • Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому, — карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.  
  • Шахрайство,  вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, — караєтьсяпозбавленням волі на строк від трьох до восьми років.  
  • Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, — карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 600 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz