Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Травень » 29 » Як не стати жертвою ворожок
15:49
Як не стати жертвою ворожок

Особливу обережність людям необхідно проявляти при спілкуванні з вуличними ворожками і цілительками. Періодично міліцейські зведення фіксують факти шахрайських дій, коли спритні шахраї, шляхом навіювання, переконують громадян у необхідності віддати їм всі цінні речі та грошові кошти.

Не треба відгукуватися на їх звернення, прохання або питання, просто проходьте повз. А то разом із «зняттям порчі», ви знімете з себе золоті прикраси, та ще й винесете з домівки всі заощадження. 

Злочинці знаходять потенційних жертв прямо на вулицях у натовпі. Діють рішуче, впевнено та швидко. Підходять до людини і заводять розмову про те, що володіють надприродними здібностями та здатні вгледіти «наведену порчу», яку необхідно терміново зняти, щоб не настали непоправні наслідки.

«Лікувальні» дії також виробляються на вулиці, оскільки вони не терплять зволікання. Відповідно і розплатитися з «цілителями» потрібно відразу. Оскільки у «врятованих» громадян при собі не виявляється потрібної суми грошей, люди поспішають віддати ювелірні вироби, а деякі взагалі ведуть до себе додому, де «оплачують» послуги, виносячи усе майно, що має матеріальну цінність. Ось тільки через годину людина починає розуміти, що відбулося насправді, і в яку шахрайську схему він був залучений. 

У подібних випадках не можна втрачати ані хвилини – потрібно негайно зателефонувати до міліції і, по можливості, описати прикмети зловмисників, вказати на місце, де вони «орудують».

 Практика розслідування даних фактів показує, найчастіше таким видом шахрайства промишляють приїжджі громадяни, або як ще їх інакше називають «гастролери». 

Якщо Ви бачите на вулицях міста громадян, які намагаються проводити дії, що нагадують вищезазначену шахрайську схему, не залишайтеся байдужими – повідомляйте про такі факти до органів внутрішніх справ.

Якщо ж Ви безпосередньо потрапили під вплив зловмисників – не  впадайте в паніку, намагайтеся запам'ятати їх прикмети, щоб максимально точно дати опис міліціонерам. І найголовніше – не поспішайте віддавати всі коштовні речі невідомим людям і тим більше запрошувати їх до себе додому. 
Перш ніж що-небудь зробити, подзвоніть до чергової частини міліції за телефоном «102».

 Будьте пильними, дотримуйтеся деяких порад, які допоможуть убезпечити вас та ваших близьких від протиправних дій:

  • Не будьте надмірно довірливими і відвертими з незнайомими людьми. У жодному випадку не повідомляйте, що живете наодинці. 
  • На вулицях, в транспорті, на вокзалах не вступайте в бесіди з незнайомцями. 
  • Прагніть не вступати з ними в будь – яку розмову, особливо коли мова йде про зняття «порчі» тощо. 
  • Не розповідайте нікому про свої накопичення і заощадження.
Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 483 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz