Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Жовтень » 23 » Кількість порушень Правил дорожнього руху та дорожньо – транспортних пригод не зменшується
22:32
Кількість порушень Правил дорожнього руху та дорожньо – транспортних пригод не зменшується

Дорожньо – транспортні пригоди, які трапляються це не тільки пошкодженні транспортні засоби, ремонт яких обходиться їх власникам у значні суми, а ще і трагедії для сімей, адже в більшості випадків в ДТП травмуються, чи гинуть люди. Ми не маємо права забувати цю страшну статистику, адже в світі, щороку, в дорожньо – транспортний пригодах гинуть чверть мільйона людей, та більше 2 мільйона стають каліками на все життя.

В Україні щороку в ДТП гинуть більше семи тисяч людей, та більше 45 тисяч отримують травми різної ступені тяжкості. Чому ж люди так байдуже ставляться до свого життя та здоров’я.

Основна причина – це недостатні знання Правил дорожнього руху, та свідоме їх ігнорування.

Тільки за 9 місяців поточного року в нашому районі виявлено та зареєстровано 542 порушення ПДР, відповідно по Хмельницькій області 31546.

Основні види порушень такі:

  • Перевищення швидкості руху, по району – 18, по області – 5597.
  • Порушення вимог дорожніх знаків та дорожньої розмітки по району – 84, по області – 3601.
  • Порушення правил обгону, по району – 5, по області – 1359.
  • Порушення правил проїзду перехресть, по району – 3, по області – 845.
  • Керування транспортним засобом з непристебнутими пасками безпеки, чи без мотошоломів, , по району – 123, по області – 1874.
  • Керування ТЗ в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, по району – 60, по області – 3262.

Хочу зауважити, що не тільки працівники ДАІ, а і лікарі стверджують, що вірогідність потрапити в дорожньо – транспортну пригоду у нетверезих водіїв зростає майже в 50 разів. Але, деякі водії, не тільки ігнорують вимоги Законів України, сідаючи за кермо в стані алкогольного сп’яніння, наражаючи себе та інших людей на небезпеку, а і на суттєве зменшення сімейного б’юджету, адже штраф за подібні дії складає від 3400 до 5100 гривень.

Всім водіям відомо, що більшість обмежень дорожніми знаками, чи дорожньою розміткою, встановлюється на тих ділянках доріг, де є вірогідність, чи були зареєстровані ДТП. Та і нинішній стан доріг не дозволяє рухатися транспортними засобами на великих швидкостях.

Рухаючись по автодорозі Хмельницький  - Чернівці, тільки на ділянці дороги Солобківці – Дунаївці, група ДАІ зареєструвала більше 15 порушень ПДР. Проїзджаючи населені пункти, водії не зменшували швидкісний режим, здійснювали обгін з виїздом на полосу зустрічного руху, та суцільну розділювальну смугу, зупинялися на проїздній частині дороги. Такі водії не тільки створюють незручності на дорогах, але і наражають себе та інших водіїв на реальну небезпеку потрапити в ДТП.

За 9 місяців 2014 року, в нашому районі сталося 17 Дорожньо – транспортних пригод, в яких одна людина загинула, та троє осіб отримало травми. Відповідно в області сталося 2166 ДТП, в яких 69 чоловік загинули, та 538 отримали травми.

Основні види дорожньо – транспортних пригод такі :

  1. Зіткнення, наїзд на перешкоду, чи транспортний засіб, що стоїть, перекидання, наїзд на пішохода, велосипедиста.
  • За часом, найчастіше ДТП трапляються у вечірній час,

з18 год. до 21 год. – 25 %

з 21 год. до 24 год. – 28,5 %

Найменше пригод фіксується в ранішні години, з 6 год. до 12 – тільки біля 4% ДТП.

  • За віком, найбільше автопригод створюють водії, які уже мають певний водійський стаж, віком від 20 до 30 років – 23 %. Найменше – водії віком до 20 років, та старше 50 років – 5-10 %.
  • За водійським стажем, найбільше  - до 20 % ДТП створюють водії зі стажем 5-10 років.

Найменше, водії з водійським стажем 10-20 і більше років – до 3%.

Основні причини ДТП такі :

- відповідність наших доріг транспортному навантаженню, адже, кількість транспортних засобів в Україні невпинно зростає, в той час, коли нові автомобільні дороги не будуюьбся, а і нинішні належним чином не ремонтуються.

         Інша важлива причина – недостатні знання ПДР, або їх свідоме ігнорування, та незадовільний технічний стан транспортних засобів.

         Третя – це недостатній рівень профілактичних заходів не тільки серед водіїїв автогосподарств, трудових колективів, а і серед дітей навчальних закладів, починаючи від дитячих садочків і до вищих навчальних закладів всіх рівнів акредитації.

         Ми надіємося, що керівники автогосподарств, трудових колективів, навчальних закладі, громадських організацій, змінять своє ставлення до вищезазначених проблем, стануть більш відповідально проводити профілактичну роботу не тільки серед водіїв, а інших широких верств населення. Дійти до свідомості кожного, підвищити культуру та відповідаль ність водіїв і пішоходів, та в кінцевому результаті різко зменшити кількість порушень правил дорожнього руху та дорожньо – транспортних пригод.

         Користуючись нагодою, нагадую, що з 1 жовтня, згідно з ПДР, водії всіх транспортних засобів, в тому числі і мотоблоків, повинні рухатися поза населеними пунктами і в світлу пору доби з ближнім світлом фар, а також рекомендуємо всі транспортні засоби на зимовий період, переоблаштувати зимовою гумою коліс.

         Бажаю всім щасливих доріг і завжди повертатися до своїх домівок здоровими та без будь – яких пригод.

 

В. Княгинецький

Начальник ВДАІ з обслуговування Віньковецького району

УДАІ УМВС в Хмельницькій області

майор міліції

 

 

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 494 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz