Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Червень » 12 » Кредит на чужий паспорт. Як уберегти себе від шахраїв?
10:29
Кредит на чужий паспорт. Як уберегти себе від шахраїв?

Втративши паспорт, і не повідомивши про це у відповідні органи, можна «попасти» на гачок до шахраїв, та отримати велику заборгованість. 

З їх допомогою можна оформитися на роботу, взяти кредит на чуже ім’я і багато іншого. Час від часу українським банкірам доводиться стикатися з ситуацією, коли позика виявляється оформленою на підставну особу за допомогою вкраденого паспорта. Бувають випадки, коли шахраї переклеюють фото у вкраденому паспорті, підробляють відбиток печатки. Відповідальність за такі випадки частково лежить на громадянах, які помітивши втрату документа, вчасно не повідомляють про це правоохоронним органам.

Що ж, виходить, якщо своєчасно повідомити про крадіжку паспорта в правоохоронні органи, можна уникнути того дня, коли ви дізнаєтеся, що винні банку кілька мільйонів гривень. Якщо паспорта немає, і ви ніде не можете його знайти, не сподівайтеся, що домовичок підкладе його вночі під подушку. Краще вже сходити в міліцію, ніж оплачувати потім чужі борги.

Але що ж робити, якщо шахраям таки вдалося здійснити задумане, і на вас тепер висить величезний борг перед банком? «Людина, яка постраждала від такого виду шахрайства, повинна подати заяву в банк, а також у правоохоронні органи. Працівники проведуть перевірку, і, у разі підтвердження ознак шахрайства, проведуть розслідування.

Банк з’ясує, яким чином видавався кредит, звірить фото і підписи особи, яка отримала кредит з фото і підписами в паспорті. Важливим фактором, який дозволить відстояти свої права, є доказова база непричетність особи до отримання кредиту. Такими доказами є показання свідків і/або технічних засобів реєстрації, що людина в момент видачі перебував в іншому місці і не могла отримати кредит.

Неприємну ситуацію завжди можна вирішити. Але на це піде багато вашого часу і сил, в той час, коли шахрай, завдяки вашому паспорту, буде безтурботно використовувати ваші грошові кошти.

Тому, шановні громадяни, будьте уважні і не губіть свої паспорти.

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 541 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz