Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2013 » Березень » 28 » МІЛІЦІЯ ПОПЕРЕДЖАЄ
17:53
МІЛІЦІЯ ПОПЕРЕДЖАЄ

НАВЧІТЬ ДІТЕЙ БЕЗПЕКИ

Природа наділила людину не лише інстинктом самозбереження, який в одній із своїх граней реалізовується в процесі розмноження, а й прагненням забезпечити нащадкам найкращі умови для виживання. В уяві багатьох це можливо лише завдяки постійному контролю та відмежуванні від зовнішніх проблем. Проте часто батьки забувають або просто відганяють від себе думку, що дитина повинна навчитися самостійно долати усі труднощі. Тому, поєднавши власне бажання захистити дитину та природній процес її дорослішання, батькам потрібно навчити її безпеки поводження в суспільстві.

Насамперед не забувайте, відпускаючи дітей на вулицю чи залишаючи їх самих удома, нагадати їм про елементарні правила, які вбережуть їх від злочину і допоможуть самим не вчинити чогось протиправного. Для цього розкажіть їм не тільки про те, як правильно переходити вулицю, а як діяти у ситуаціях, коли до них чіплятимуться неповнолітні вимагачі, грабіжники чи хулігани. Щоб запобігти таким неприємностям, не давайте дітям великі суми грошей, золоті речі, дорогі мобільні телефони. Привчіть дитину не вихвалятися перед іншими дітьми в школі чи на вулиці тим, що є у вашій квартирі, а також показувати ключі від домівки товаришам чи незнайомим людям. 



 Дітей досить важко відучити від звички відчиняти двері відразу після дзвінка, навіть не заглянувши у вічко і не запитавши, хто за дверима. Не полінуйтеся детально пояснити дитині про можливі наслідки такої безпечної поведінки та проконтролювати, як дитина засвоїла урок. Не показуйте дітям місця, де ви зберігаєте гроші та інші цінності, але покладіть у відоме їм місце невелику суму, недорогі прикраси. Це знадобиться, коли злодії вимагатимуть від дитини вказати місце зберігання грошей. Певна частина грабіжників, особливо неповнолітніх, цим може вдовольнитися. Подібна хитрість вбереже вашу дитину від фізичного насильства.

Завжди цікавтеся, з ким дружить ваша дитина, де проводить вільний час, особливо вечорами. Ви обов’язково повинні бачити, чи ваша дитина приносить додому якісь цінні речі. Поцікавтеся звідки вони. Міліція не може взяти на себе виховання дітей, вона втручається лише тоді, коли дитина на порозі до злочину, або вже скоїла його. Злочинність серед підлітків і дітей легше попередити, ніж розкривати скоєні злочини.

Почастішали випадки, коли неповнолітні вимагають у своїх ровесників гроші. Якщо ви помітили, що ваша дитина боїться виходити з дому чи безпричинно прогулює уроки, це вже сигнал для тривоги. Обережно з’ясуйте причину і коли підтвердиться, що у вашої дитини щось вимагають, погрожують їй, обов’язково звертайтеся до працівників міліції.

Щоб уберегти дитину від статевих злочинів, з раннього віку починайте поступово пояснювати їй про сексуальні стосунки. Із запитань дитини з’ясовується, що спочатку їй потрібно пояснювати про вагітність, народження і вже набагато пізніше – про статеве дозрівання, як себе поводити у тій чи іншій ситуації. Знайте, що інакше дитині сексуальні знання дасть вулиця.

Виховуйте дитину так, щоб вона знала правомірність чи неправомірність власних дій. Це можна робити на прикладах з повсякденного життя, пояснюючи, наскільки погано було б, якби в когось із родини вкрали ту чи іншу річ, вимагали гроші тощо. Ваш власний приклад суспільно-прийнятної поведінки стане найкращим уроком для дітей та зразком для наслідування, що водночас позбавить вас зайвих хвилювань за їхні дії і сповнить почуттям задоволення від виконаного обов’язку.




Щоб не стати жертвою шахраїв, працівники міліції радять

 Стосовно осіб, які приходять до Вас, представляючись працівником тієї чи іншої організації, слід запам’ятати декілька правил:

  • ніколи не відчиняйте двері незнайомим особам;
  • якщо візитери представляються працівниками комунальної служби чи соціальними працівниками, перевірте посвідчення, запишіть номери посвідчень та прізвище, передзвоніть диспетчеру чи в соціальну установу, щоби з’ясувати, чи працюють там такі і чи направляли їх на вашу адресу;
  • якщо вже відчинили двері, не впускайте нікого до квартири. Спілкуватися слід на порозі, далі коридору підозрілих незнайомців не пропускайте;
  • у жодному разі не показуйте, де зберігаєте гроші; якщо ви стали жертвою шахрайства чи крадіжки, негайно повідомте про це міліцію. Якнайточніше опишіть правоохоронцям прикмети злодіїв чи шахраїв.

Загалом, не варто бути надмірно довірливим, адже часто люди стають жертвами зловмисників саме через це:

  • не грайте на вулиці, в інших громадських місцях в азартні ігри («наперсток», «рулетка», «три тузи» і таке інше);
  • не дозволяйте особам циганської національності ворожити Вам, особливо на цінних речах, грошах, що належать Вам. Як правило, ці речі ніколи не вертаються їх володарям. Пам’ятайте, що жертвами такого роду шахрайства, як правило, стають люди зі слабкою волею, яких спіткали життєві негаразди. Часто в тенета шахраїв потрапляють молоді, недосвідчені особи (в основному дівчата);
  • роз’яснюйте дітям, що не слід вступати у переговори з незнайомими людьми, які розпитують про те, хто є вдома, коли повертаються з роботи батьки, по цінного є вдома тощо, а також давати незнайомим, у тому числі одноліткам, приміряти одяг, давати «напрокат» цінні речі, тому що вони можуть їх і не повернути.
Шахраї постійно відточують свою майстерність і їх методи вирізняються винахідливістю. Всім відомо, що довіряти невідомим особам не варто, але навіть приклади інших не завжди можуть вберегти від подібних ситуацій, тож будьте пильними.

Запам’ятайте ці правила і нічого лихого з вами не трапиться.

Якщо все ж таки Ви стали жертвою будь-якого злочину чи правопорушення пам’ятайте, що номер міліції «102». Дзвоніть негайно. Міліція працює цілодобово.



Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 607 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz