Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Червень » 26 » Найпоширеніші шахрайства на ринку нерухомості
15:06
Найпоширеніші шахрайства на ринку нерухомості

  

Фіктивний продаж

Фактично всі шахрайські схеми розраховані на людську скупість і жадібність. Агентства нерухомості, прорекламувавши найвигідніші пропозиції, за певну суму пропонують придбати переліки квартир, виставлених на реалізацію. Клієнт відправляється на перегляд житлової площі, і "власники", що є насправді підставними особами, продають квартиру. Після чого з'ясовується, що договір не має сили, оскільки документи чи довіреність, за якою "власники" продавали житлоплощу, були підроблені.


Квартира з "доважком"

Трапляється й таке, що клієнт купує, на перший погляд, у всіх відносинах "чисту" житлоплощу. Господарями є реальні люди, які з якої-небудь причини воліють "забути" про існування родича, який на час виписаний, перебуваючи на військовій службі, проходячи лікування в психоневрологічному диспансері або відбуваючи покарання у в'язниці. Тим не менш, за існуючим законодавством за цією людиною зберігається право реєстрації за місцем колишнього проживання, навіть якщо житлоплоща була продана. Для того, щоб уникнути надалі труднощів, перед укладанням договору купівлі/продажу квартири не полінуйтеся уточнити в житлово-комунальному управлінні, чи немає у квартирі людей, тимчасово знятих з реєстраційного обліку.

 

Реалізація чужої квартири

Аферисти нерідко пропонують людям оренду квартир або купівлю нерухомості, яка їм не належить. Ріелтерські фірми-одноденки вимагають у людини, яка прийшла до них, наприклад, для того, щоб здати житлоплощу, документи власності. Після цього вони запускають цю житлоплощу в реалізацію за цікавою для покупців вартістю. Самі власники часто навіть не підозрюють, що квартира виставлена без їх відома на реалізацію. Обзавівшись фальшивими паспортами і маючи на руках правовстановлюючі документи, аферисти продають житлоплощу. Щоб не потрапити на вудку цих аферистів, варто звертатися в надійні агентства нерухомості, що зарекомендували себе на цьому ринку. Такі агентства мають солідну рекламу і розгалужену мережу відділень.

Дарування замість купівлі-продажу

Нерідко клієнтам пропонують при придбанні квартири оформити угоду договором дарування. Доводів наводиться безліч: так швидше, не знадобитися платити немаленький податок і так далі. По суті, несумлінний продавець може просто приховувати від чоловіка/дружини факт реалізації житлоплощі. Так як при оформленні договору купівлі-продажу нотаріус обов'язково вимагає згоду другого з подружжя на відчуження майна. Але покупець повинен мати на увазі, що, за договором дарування, термін позовної давності закінчується через рік. А це означає, що дарувальник або ж його чоловік/дружина, не брав участь в операції, зможе оскаржити даний договір в судовому порядку.

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 506 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz