Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Червень » 27 » Найпоширеніші схеми шахрайства, на які «купуються» українці
09:27
Найпоширеніші схеми шахрайства, на які «купуються» українці

Тож, перше місце посіли афери з авто: «Прощавай, автомобіль». Так звані автопідстави ‒ схеми, в яких людина може не лише втратити гроші, а й постраждати сама. У ній беруть участь як мінімум дві людини, але можуть брати і десять. Схема така: коли шахраї вибрали можливу жертву, перебуваючи в автомобілі із заздалегідь підготовленими подряпинами і вм'ятинами, вони акуратно підрізають, або різко гальмують перед жертвою, провокуючи ДТП. Після зіткнення шахраї виставляють себе постраждалими, погрожують жертві і намагаються змусити її прямо на місці заплатити гроші за завдані збитки.

Друге місце ‒ в онлайн шахрайства. Дуже активно розвивається напрямок сучасного шахрайства ‒ афери в мережі. Один із основних способів обману ‒ так звані «чарівні гаманці». Через спам, повідомлення на форумі, коментарях в блозі, соціальну мережу людина дізнається про їхнє існування. Ви нібито відправляєте певну суму грошей, а натомість отримуєте суму більшу від тієї, яку відправляли, наприклад, удвічі. Після того як переказ здійсниться, можливі два варіанти розвитку подій: або гроші йдуть назавжди, і ви, звичайно ж, нічого не отримуєте, або приходить «приманка», тобто, нібито збільшена сума. У другому випадку шахрай робить розрахунок на те, що на радощах людина зважиться повторити експеримент і відправить ще більшу суму грошей, які точно вже не повернуться.

На третій сходинці ‒ вклади в акції. Класична фінансова піраміда передбачає залучення від сотні до декількох тисяч «вкладників», кожен з яких вносить невелику суму грошей. Обіцяні гігантські дивіденди виплачуються за рахунок новоприбулих жертв. Насторожити потенційних вкладників мають, в першу чергу, відсотки ‒ у фінансових пірамідах вони невиправдано великі.

Далі ‒ недорога нерухомість. Способів «розводу» в секторі нерухомості достатньо. Особливо популярна у містах-мільйонниках махінація, повʼязана з орендою квартир. У процесі пошуку житла орендарі часто стикаються з оголошеннями, в яких, наприклад, місячна вартість оренди житла може бути помітно нижчою, ніж у середньому на ринку. Господар йде на всі умови мешканців і підписує з ними договір ‒ за підробленими документами або взагалі без них, просить передоплату і віддає ключі. Але вʼїхати орендарів з якихось причин просить через день-два. У підсумку, приїхавши з речами в нову квартиру, мешканці виявляють, що вона взагалі не здається чи була здана декілька разів.

Замикає пʼятірку афера з безплатною роботою. Махінації на ринку праці також процвітають. Особливо небезпечною є робота в інтернеті. Наприклад, аферисти вішають у мережі оголошення про те, що їм потрібні складачі текстів. Люди, які зацікавилися вакансією, заповнюють надіслані їм анкети, отримують привабливу пропозицію з однією умовою ‒ перевести замовнику за допомогою електронних платіжних систем символічну суму, нібито як гарантію, що працівник виконає замовлення. Природно, ні роботи, ні грошей назад він не отримує. Діє така схема не тільки в мережі. Видавнича фірма за допомогою газети запрошує кілька десятків операторів набору на співбесіду і як випробовування пропонує набрати фрагмент тексту. У результаті виявляється, що жоден з претендентів не підходить, а видавець отримує безплатно виконану роботу.

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 733 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz