Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Червень » 6 » Найпоширеніші види шахрайства
09:58
Найпоширеніші види шахрайства

        Увага! Міліція попереджає про найпоширеніші види шахрайств 

ШАХРАЙСТВО ПО ІНТЕРНЕТУ

Цей вид шахрайства полягає у незаконному використанні персональних даних користувачів мережі. Шахраї під різними приводами виманюють данні про банківські карткові рахунки (номер платіжної картки, термін дії та додатковий код, який розміщений на її звороті). Маючи таку інформацію, можна легко проводити інтернет - платежі. Наприклад, людина розмістила оголошення (в Інтернеті, газеті тощо) про продаж якогось товару. Зловмисники телефонують до неї на зазначений номер та просять повідомити дані банківської картки для того, щоб переказати гроші за товар. Натомість, з карткового рахунку знімаються усі гроші.

ШАХРАЙСТВО ПО ТЕЛЕФОНУ

Шахраї телефонують обраній жертві та повідомляють, що близька  людина скоїла якийсь злочин чи стала винуватцем дорожньо - транспортної пригоди і перебуває під вартою. Задля звільнення від кримінальної відповідальності їм необхідно терміново перерахувати гроші на вказаний номер телефону або поповнити банківський рахунок. При цьому злочинці вимагають у потерпілих не роз'єднувати зв'язок з ними до того, як їм перерахують гроші. Це робиться для того, щоб жертва не могла передзвонити до родича і перевірити, чи з ним справді щось сталося.

«ЗНЯТТЯ ПОРЧІ»

Не дозволяйте незнайомим особам ворожити вам, особливо на цінних речах, грошах. Як правило, ці речі ніколи не повертаються власникам. Пам’ятайте, що жертвами такого роду шахрайства, як правило, стають люди із слабкою волею, яких спіткали життєві негаразди. Часто в тенета шахраїв потрапляють молоді люди (в основному дівчата).

ГРОШІ ПІД НОГАМИ ПЕНСІОНЕРІВ

Часто день отримання пенсій для шахраїв стає їхнім днем «зарплати». Старенькі, виходячи з приміщень банківських установ, раптом під ногами помічають конверт. Звичайно, людська цікавість перемагає і рука тягнеться до паперового пакунка, до якого завбачливі зловмисники вже поклали певну суму грошей. Після цього все відбувається за принципом «давай поміняємося». До пенсіонера підходить начеб власник конверта і разом із ним починає перелічувати гроші. Звісно, за словами афериста, їх не вистачає. Тоді літня людина в процесі суперечки починає виправдовуватися, виймати з кишені свою пенсію, демонструвати, що й копійки чужої не взяв. Завдяки вмілим маніпуляціям рук шахрай встигає за час суперечки обміняти конверти. З пенсією — собі, з кількома десятками гривень — потерпілому.

Якщо Вам відома будь-яка інформація про шахрайські дії, або якщо ви стали жертвою шахрайства, просимо негайно повідомити про це в міліцію за телефоном «102».

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 1057 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz