Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Травень » 21 » «Не дай себе обманути»
10:42
«Не дай себе обманути»

Шахрайство стає все більш масовим явищем. Вже не є новиною те, що люди  «ведуться» на шахрайські схеми, втрачаючи свої кошти. 

Коли незнайомець представляється соціальним працівником і повідомляє про надбавку до пенсії, премії ветеранам, терміновому обміні грошей на дому, нібито «тільки для пенсіонерів». Яким би люб'язним і співчутливим не була ця людина, знайте - Це ШАХРАЙ! Будь-які виплати пенсіонерам здійснюються тільки закріпленим соціальним працівником, якого ви, швидше за все, повинні знати. Без офіційного оголошення по всій країні не проводиться ніякий «обмін грошей».

Якщо незнайомі люди пропонують вам придбати продукти чи товари по неправдоподібно низьким цінами. Це ПАСТКА! Вони просто виманюють у вас гроші!

Вам пропонують надзвичайно великий приз, суперзнижку, вигідне вкладення коштів, великі гроші. Це теж ОБМАН !

Тому перш за все потрібно дотримуватися декількох порад :

  1. Не відкривайте двері незнайомим особам. Якщо ви не можете розглянути особу або документи відвідувача в вічко дверей, перед тим як відімкнути замок - накиньте ланцюжок (якщо ланцюжка немає – наша порада його встановити).
  2. Не впускайте в квартиру сторонніх, навіть якщо вони представляються співробітниками відомих вам служб. Для початку прочитайте посвідчення. До того як відкрити двері незнайомцю, зателефонуйте в названу ним організацію і уточніть, направляли чи звідти до вас фахівця. Не соромтеся - це абсолютно нормально!
  3. Не вірте у те що говорять вам незнайомці за дверима.
  4. Якщо ви вже впустили стороннього в квартиру, відразу замкніть за ним двері, щоб ніхто не міг зайти слідом. Та не випускайте його з поля зору!

Пам'ятайте!

Не можна взнати людину за одну хвилину. Не довіряйте тим, кого бачите вперше. Якщо соціальні працівники, працівники служби газу, електрики прийшли до вас без виклику, це привід насторожитися! Дуже часто шахраї видають себе за представників сфери обслуговування. Уніформа та інструменти можуть бути всього лише маскуванням. Якщо до вас у будинок намагаються проникнути проти вашої волі – одразу телефонуйте в міліцію !

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 524 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz