Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Травень » 16 » Не йдіть на поводу у шахраїв.
10:56
Не йдіть на поводу у шахраїв.

 

Довіряй але перевіряй. Девіз для тих хто не хоче потрапити на гачок шахраїв, які останнім часом активізували свою діяльність. Випадків шахрайства стає все більше. І лише  частиною  з них займаються правоохоорнці. Тому що потерпілі часто соромляться, що  стали жертвою через довіру та неуважність.

Нерідко шахраї працюють під виглядом продавців продуктів. У цьому випадку, в будинок до літньої людини зловмисник (це може бути і чоловік, і жінка) приходить з банкою меду, олії, пакетом крупи і т.п. та пропонує свій товар за ціною, що нижча за ринкову. Пенсіонер іде за грошима і таким чином «висвічує» свою «схованку». Далі – справа техніки: поки господар будинку миє банку, щоб перелити куплене або віддати тару на обмін, шахрай (або його напарник) викрадає всі заховані на чорний день гроші.

Ще один варіант шахрайства: людям пропонують продати старі речі (шубу, шапку або інший матеріал, наприклад, для виготовлення іграшок). Як плату дають сувенірну банкноту, а здачу беруть справжніми грошима.

Як не стати жертвою шахраїв, які пропонують дешеві товари???

  • Люди, які ходять по дворах у пошуках  покупців на свій «дешевий» товар, повинні одразу викликати обережність. У першу чергу поцікавтеся, де працює торговець, та звідки дані продукти.
  • До таких людей не варто входити у довіру та одразу погоджуватися на покупку.
  • Відверто низькі ціни на продукти харчування, наприклад муку і цукор повинні одразу насторожити. Якщо вам і запропонували такий товар, попросіть сертифікати або будь які інші документи, що підтверджують його якість.
  • Однією з необхідних умов продавців дешевих товарів – є укладення усної угоди, що обумовлює передачу грошей відразу ж на місці. У даному випадку єдина порада: спочатку – товар(якість якого ви перевірите), а потім – гроші. При цій вимозі шахраї утратять до вас інтерес.

Правоохоронці застерігають : не йдіть на поводу у шахраїв. Будьте пильними та обачними.

 

Н. Пазюк

Інспектор слідчого відділу Віньковецького РВ

лейтенант міліції

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 484 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz