Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Червень » 10 » Не станьте жертвою шахраїв в інтернеті
17:12
Не станьте жертвою шахраїв в інтернеті

Мета шахрайства в інтернеті це, як правило, отримати від Вас гроші. При цьому, взамін обіцяється який-небудь товар, виконання деяких послуг, влаштування на роботу і т.п. Приманка (те, що обіцяється) звичайно виглядає набагато привабливіше, ніж аналогічні пропозиції на ринку (товар дешевше або навіть безкоштовно, робота легка і прибуткова, кредит по низькій ставці, швидке збагачення на вкладеннях). 

Приклади: 

  1. Пропонується дешево електронна новинка: спочатку ви перераховуєте гроші, потім товар Вам висилається поштою. Реально, після переведення грошей, через деякий час Вам повідомляють, що товар затримали на митниці і потрібно заплатити ще мито. Потім заплатити ще за щось, потім ще … - Товару Ви так і не побачите. 
  2. Безкоштовно пропонується цуценя "дорогої породи", потрібно заплатити тільки за "доставку" з іншого міста. 
  3. Дешево пропонується оренда квартири, адреса повідомлять після "завдатку". 
  4. Пропонується кредит під 2% річних, за посередництво в отриманні потрібно попередньо заплатити .

Основне правило: Купуючи що-небудь, спочатку отримаєте товар або послугу, тільки потім платите гроші. Якщо це неможливо, відмовтеся від угоди. (Для даного правила є винятки - про це нижче.)

Так, наприклад, за доставку цуценя, можна заплатити при його отриманні. Товар поштою можна висилати належним платежем - оплата при отриманні (хоча до оплати важко переконатися, що в посилці саме той товар).

Винятки. 

Можна платити вперед (ризик не високий), якщо 

  • покупка здійснюється у великому, широко відомому, існуючим довгий час інтернет-магазині; 
  • купується ліцензія на програмне забезпечення, яке Ви вже скачали, встановили і вже перевірили в роботі.
  • При цьому треба тільки переконатися, що Ви платите саме розробнику. 

Будьте обережні , якщо масово рекламується дуже привабливе пропозицію, пам'ятайте: 

  • якщо текст російською або українською мовою написаний дивно, неприродно, швидше за все автор оголошення знаходиться за кордоном (в Нігерії), а текст є комп'ютерним перекладом; 
  • не існує легкої і прибуткової роботи на дому - Вас обманюють; 
  • новий дуже дешевий товар - або не якісний, або поставка не передбачається; 
  • якщо Ви не "профі" у фінансових справах, беріть кредит тільки у великих відомих банках, і, навіть при цьому, покличте на допомогу юриста, щоб він уважно перевірив Договір.

Якщо Вам дають кредит за ставкою нижчою, ніж на депозитах в банках - це шахрайство. 

Нерідко шахраї за невелику суму пропонують різного роду допомогу (пристрій на роботу, пошук квартири тощо), при цьому, запевняють в 100% успіху. Іноді здається, що сума не велика - не шкода, але врахуйте, зв'язуючись з різного роду шахраями, Ви втрачаєте не тільки гроші, але і час, і "нерви".

Якщо виникають сумніви, не полінуйтеся, наберіть в пошуковій системі або "назва фірми", або ключові фрази з оголошення, або найменування товару, або номер телефону, skype тощо і почитайте відгуки про даній пропозиції. Якщо відгуки негативні або їх немає, відмовтеся від угоди. 

Уникайте фінансових пірамід, не вірте, що Ваші вкладення будуть рости, як на дріжджах. Пам'ятайте, всі не можуть стати багатими, так як кількість грошей в країні обмежено. У фінансових пірамідах збагачуються тільки організатори. 

Інші способи шахрайства

Якщо Вас просять телефонувати (для обговорення деталей угоди) тільки зі стаціонарного телефону або лише з телефону певного оператора мобільного зв'язку, будьте обережні, за розмова можуть зніматися немислимі гроші. Насторожитеся, якщо після довгої розмови Вас просять передзвонити пізніше - шахраї, можливо, використовують тариф з поповненням свого рахунку за розмови. Перевірки також (за номером), де знаходиться абонент у Вашому місті чи ні. Якщо ні, постарайтеся скористатися дешевою зв'язком, наприклад, Skype. При сумнівах, перевіряйте баланс рахунку до і після дзвінка.

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 631 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz