Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2013 » Квітень » 23 » ОПЕРАЦІЯ "НЕРЕСТ"
16:23
ОПЕРАЦІЯ "НЕРЕСТ"


З 1 квітня, в рамках встановлення весняно-літньої заборони на вилов риби у рибогосподарських водних об’єктах, на території Хмельницької області розпочинається операція "Нерест-2013”.
Мета операції – посилення державного контролю за станом охорони, використання і відтворення рибних та інших водних живих ресурсів у нерестовий період, тобто на час ходу риби на нерест та період відкладання ікри. Зокрема, встановлено такі терміни заборони:

а)  В усіх водосховищах з 01 квітня по 10 червня (включно).

б) У всіх інших річках та їх кореневих водах з 01 квітня по 20 травня (включно),а в придаткових з 01 квітня по 30 червня (включно).

-  Промисловий вилов водних живих ресурсів на рибогосподарських водних об’єктах, підконтрольних Головному державному управлінню охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства у Хмельницькій області в такі строки:

а)  У Дністровському водосховищі – з 01 квітня по 29 червня (включно).

б)  У водоймі – охолоджувачі Хмельницької АЕС – з 01 квітня 09 червня (включно).

в)  У кореневих водах всіх інших річок – з 01 квітня по 20 травня  (включно), а в придаткових – з 01 квітня по 29 червня (включно).

На період проведення операції також забороняється  пересування будь-яких плавзасобів на місцях оголошених органами рибоохорони нерестовищами, за винятком плавзасобів, що належать державним природоохоронним та правоохоронним органам, що здійснюють охорону водних живих ресурсів.

Віньковецький РВ УМВС України в Хмельницькій області попереджає: за порушення правил рибальства порушники будуть нести відповідальність, відповідно до вимог чинного законодавства:

- за ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення порушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності (до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення);

- ст. 249 Кримінального кодексу України – порушник карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого. Крім того, природоохоронним законодавством передбачено нарахування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування риби (до шести неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за кожен екземпляр іхтіофауни).


ЗАБОРОНЕНІ ЗНАРЯДДЯ ВИЛОВУ РИБИ

Сітка

Під час нересту сітка – найпоширеніше знаряддя незаконного вилову риби як у досвідчених браконьєрів, так і в любителів випити на березі й посипати невеличку сіточку. Риба, яка потрапить до сітки, вже не виживе, якщо її відпустити назад в річку. А та, яку зловили під час нересту – не залишить потомства.


Електровудка

Це заборонене знаряддя вилову впевнено займає перше місце за масштабами руйнування екосистеми водойм. Залежно від потужності вона може знищити все – від риби й ікри до планктону і найменший мікроорганізмів в радіусі від 5 до 20 метрів. Після «роботи» любителів таких вудок ділянка водойми стає нежиттєздатною, а дрібна риба та мікроорганізми, які починають гнити, перетворюють водойму в мертву зону впродовж багатьох років. Найбільше дивує те, що спочатку електровудка, яку винайшли закордоном, використовувалась з науковою метою, а потім наші люди перетворили її в зброю масового знищення всього живого.

 

Драк

Кажуть, що браконьєрські способи вилову заборонені, бо калічать і вбивають набагато більше риби, ніж виловлюють. Таку думку цілком підтверджує «драк». Більша частина риби, яка потрапила на «драк», зривається і потім все рівно помирає, покалічена. Згідно статистики лише 10% риби дістається браконьєрам, решта від отриманих ран помирає.


Острога

Одне із найстаріших знарядь вилову. Наприклад, у Фінляндії ловити рибу острогою вважається спортом, але в Україні острога – заборонене знаряддя вилову. Риба під час нересту втрачає обережність і піддається варварському знущанню острогою, особливо вночі.



Павук

Заборонене знаряддя-пастка, яке складається зі шматка сітки з приманкою, що кріпиться до дуг, і стовпа-стойки з мотузкою. Принцип вилову – раптовий підйом полотна.



Перемет

Браконьєрське знаряддя у вигляді донки з десятками і сотнями гачків. Вперше заборонена для вилову риби ще Петром І.








Використано матеріали з джерела: http://www.karasi.com.ua/blogs/269


Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 1186 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz