Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Лютий » 26 » Перший вісник весни – «Первоцвіт»
18:41
Перший вісник весни – «Первоцвіт»

          


        Вже не перший  рік в МВС діє щорічна операція «Первоцвіт», покликана перешкодити знищенню і незаконному продажу рідкісних рослин. Правоохоронці штрафуватимуть осіб, які незаконно продають проліски і первоцвіти. Будуть організовуватися спеціальні рейди з вилучення  квітів занесених до Червоної книги України.

         Цього року по всій Україні з лютого по червень проходить операція «Первоцвіт – 2014».  Основною  метою – є посилення контролю за збереженням об'єктів рослинного світу, дотримання вимог Законів України "Про охорону навколишнього природного середовища",  "Про рослинний світ"  та "Про Червону книгу України". Головне завдання – привернути увагу громадськості до проблеми охорони ранньоквітучих весняних рослин і спрямувати зусилля на практичні дії щодо захисту первоцвітів.  

Первоцвіти – безцінний дар природи, перша посмішка весни, прикраса лісів.

         Обсяги незаконної торгівлі первоцвітами особливо зростають напередодні свят, зокрема 8 березня. Збереження первоцвітів залежить від свідомого ставлення до проблеми кожного з нас. Зрозумійте, якщо не буде попиту на первоцвіт – не буде його збуту.

         Пам’ятайте, що за збір та реалізацію рослин, які перебувають під загрозою зникнення чекає відповідальність, передбачена ст.ст. 88-1 та 90 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка тягне за собою накладення штрафу в сумі від трьох (51,00 грн.) до п'ятдесяти (850,00 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об'єктів рослинного світу. Крім того, за кожну незаконно зібрану, знищену або пошкоджену рослину, занесену до Червоної книги України, нараховується заподіяна державі шкода. 

         Закликаємо всіх свідомих громадян не збирати, не купувати, не продавати червонокнижні підсніжники, проліски, тюльпани та інші первоцвіти! Збережемо прекрасні весняні квіти для нащадків!

         

         Н. Пазюк 

         інспектор СВ Віньковецького РВ 

         лейтенант міліції

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 4771 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz