Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Жовтень » 29 » Попередження шахрайств при працевлаштуванні
11:25
Попередження шахрайств при працевлаштуванні

Останнім часом все частіше можна почути про випадки шахрайства під час працевлаштування шахраї беруть гроші, а потім просто зникають.

Фантазії шахраям не бракує. Вони  створюють кадрові агентства, які функціонують з однією метою, обдурити як можна більше людей. Подібні контори існують місяць, а то і менше, отримавши прибуток вони закриваються, щоб знову відкритися за новою адресою.

Ознаки нечесних роботодавців, роботодавців-шахраїв:

1. Роботодавець не готовий при першій же вашій вимозі надати про себе вичерпну інформацію -офіціальну, точну, а також про свою продукцію, послуги, систему оплати праці, способи продажів і тому подібне.

2. Роботодавець при прийомі на роботу не використовує легальні методи підбору персоналу, вони досить сумнівні: наприклад, від вас вимагають якісь конфіденційні дані, вихваляючи організацію.

3. Всі обіцянки і перспективи фірми мають розпливчатий характер, загальні фрази. Тобто фірма не відкрита, про її діяльність майже неможливо дізнатися з яких-небудь джерел. Якщо ж вам "згодовують" презентацію організації без яких-небудь фактів, узагальнено говорячи про потенціал фірми - сміливо біжіть чим далі від такого роботодавця.

4. У вас просто просять грошей. Під «начебто» слушним приводом - оформити банківську карту для подальшого нарахування зарплати, придбати "стартовий набір" продукції, сплатити спеціальні повчальні курси. Міркуйте логічно. Для того, щоб ви працювали, платити гроші?!

5. Використання платних ліній для зв'язку. НІКОЛИ не передзвонюйте, якщо не впевнені в організації або номерах. Навіть якщо вам прийшло повідомлення про те, що роботодавець цього ніби-то чекає не дочекається. Частенько під звичайними сервісами платних ліній, які беруть адекватну плату за реальні послуги посередників з працевлаштування - можуть ховатися справжні шахраї, метою яких "розвести вас на гроші". Словом, будьте пильні і уважні.

Не менш поширений спосіб обману - платні телефонні лінії і СМС. Порада тут може бути лише  одна – бути уважним і недовірливим.

Варто бути обережними і при працевлаштуванню у компанії, що займається прямими продажами. Новому співробітнику пропонують купити товар за свої гроші, потім продавати його і здавати виручку компанії. Буває такі компанії, отримавши гроші, відразу ж зникають в невідомому напрямку, а якщо і не зникають, то новий працівник нічого не може продати, бо товар виявляється неякісним.

Схожа схема дії і при обмані людей, які шукають роботу вдома. Працівники міліції застерігають, якщо при працевлаштуванні вам пропонують якусь хитромудру схему – це зайвий привід замислитися. Всі хочуть заробити і шахраї – не виняток.

Якщо ж Ви все – таки потрапили на вудочку шахраїв, Вам слід негайно звертатися у міліцію.

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 608 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz