Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Травень » 28 » Щоб не стати жертвою шахраїв, працівники міліції радять
11:47
Щоб не стати жертвою шахраїв, працівники міліції радять

Працівники міліції радять

Стосовно осіб, які приходять до Вас, представляючись працівником тієї чи іншої організації, слід запам’ятати декілька правил:

  • ніколи не відчиняйте двері незнайомим особам;
  • якщо візитери представляються працівниками комунальної служби чи соціальними працівниками, перевірте посвідчення, запишіть номери посвідчень та прізвище, передзвоніть диспетчеру чи в соціальну установу, щоби з’ясувати, чи працюють там такі і чи направляли їх на вашу адресу;
  • якщо вже відчинили двері, не впускайте нікого до квартири. Спілкуватися слід на порозі, далі коридору підозрілих незнайомців не пропускайте;
  • у жодному разі не показуйте, де зберігаєте гроші; якщо ви стали жертвою шахрайства чи крадіжки, негайно повідомте про це міліцію. Якнайточніше опишіть правоохоронцям прикмети злодіїв чи шахраїв.

Загалом, не варто бути надмірно довірливим, адже часто люди стають жертвами зловмисників саме через це:

  1. не грайте на вулиці, в інших громадських місцях в азартні ігри;
  2. не дозволяйте особам циганської національності ворожити Вам, особливо на цінних речах, грошах, що належать Вам. Як правило, ці речі ніколи не вертаються їх володарям. Пам’ятайте, що жертвами такого роду шахрайства, як правило, стають люди зі слабкою волею, яких спіткали життєві негаразди. Часто в тенета шахраїв потрапляють молоді, недосвідчені особи (в основному дівчата);
  3. роз’яснюйте дітям, що не слід вступати у переговори з незнайомими людьми, які розпитують про те, хто є вдома, коли повертаються з роботи батьки, по цінного є вдома тощо, а також давати незнайомим, у тому числі одноліткам, приміряти одяг, давати «напрокат» цінні речі, тому що вони можуть їх і не повернути.

Шахраї постійно відточують свою майстерність і їх методи вирізняються винахідливістю. Всім відомо, що довіряти невідомим особам не варто, але навіть приклади інших не завжди можуть вберегти від подібних ситуацій, тож будьте пильними.

Запам’ятайте ці правила і нічого лихого з вами не трапиться.

Якщо все ж таки Ви стали жертвою будь-якого кримінального правопорушення пам’ятайте, що номер міліції «102». Дзвоніть негайно. Міліція працює цілодобово.

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 439 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz