Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Лютий » 24 » Увага! Діти на дорозі!
16:49
Увага! Діти на дорозі!

          

        Наближається весна, збільшується світловий день і більша частина дітей, після шкільних занять, продовжують гратися на вулицях, часто поза увагою дорослих. Забуваючи про небезпеку, вибігають на проїзну частину дороги, переходять її у не встановлених місцях, стають учасниками дорожньо – транспортних пригод.
         Дитячий травматизм на автошляхах держави залишається однією із найболючіших проблем сьогодення. А тому, просимо батьків, проводжаючи дитину до школи, обов’язково нагадайте їй про небезпеку, яка може чекати під час руху до школи, чи домівки, про те, що переходити дорогу можна тільки у встановлених місцях, впевнившись у відсутності небезпеки. Ні в якому разі не можна вибігати на проїзну частину дороги, у тому числі і на пішохідний перехід. 
        У Правилах дорожнього руху (ПДР) є також рекомендації стосовно пішоходів у темну пору доби, чи в умовах недостатньої видимості. В цих випадках, рекомендується до одягу дітей, прикріплювати світловідбиваючі елементи, які при освітленні світлом фар, будуть добре помітними для водіїв. 
        Не повинні стояти осторонь цих проблем і педагогічні колективи, громадськість, всі хто не байдужий до безпеки наших дітей.
        Дуже часто винуватцями дорожньо – транспортних пригод (ДТП) стають водії скутерів, мопедів та велосипедів. А тому, Ми хочемо нагадати, що згідно ПДР, рухатися по дорозі 
на велосипедах дозволяється особам, які досягли 14 річного віку, а на скутерах і мопедах тільки з 16 років. Мопеди та велосипеди повинні бути обладнанні звуковими сигналами, світлоповертачами, та справними гальмами.
        Водій мопеда, скутера та пасажир мають рухатися тільки в застебнутих мотошоломах, окрім того водій повинен мати при собі посвідчення на право керування транспортним засобом 
відповідної категорії, та реєстраційний документ, виданий реєстраційним підрозділом Державної автомобільної інспекції (ДАІ).

         Звертаємося також до водіїв транспортних засобів та нагадуємо, що з приходом весни, кількість дітей, як учасників дорожнього руху, різко зростає. Завжди слід пам’ятати, що діти – це найбільш непередбачувана категорія пішоходів. А тому, запримітивши їх біля дороги, обов’язково зменшіть швидкість руху і будьте уважні, особливо у вечірній час, чи в умовах недостатньої видимості.
        Діти – це наше майбутнє. То ж давайте всі разом піклуватися про їхнє життя та здоровя, щоб вони завжди поверталися до своїх домівок без пригод, веселі та щасливі.  

        В. Княгинецький
        Начальник ВДАІ Віньковецького РВ УМВС
        майор міліції
Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 740 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz