Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Червень » 27 » Увага! Діти на дорозі!
12:04
Увага! Діти на дорозі!

Закінчились заняття в школах, настали такі довгоочікувані для дітей канікули, коли на кілька місяців можна забути про підручники та домашні завдання, натомість повністю зайнятися прогулянками та різноманітними іграми з однолітками. У минулі роки, в літній період, велика кількість дітей разом з батьками так і окремо відпочивали в санаторіях та таборах відпочинку, а на даний час, в зв’язку зі складним становищем у державі, більшість дітей проводять свій відпочинок і дозвілля граючись біля своїх домівок.

Дорослі не завжди мають можливість контролювати їх поведінку, а тому дітей часто можна бачити біля доріг з інтенсивним рухом, біля зупинок чи стоянок автомобілів. В таких ситуаціях повинні бути максимально уважні не тільки пішоходи, особливо діти, а і водії транспортних засобів. Адже, на перший погляд, незначна помилка на дорозі, чи ігнорування вимогами Правил дорожнього руху, може привести до трагічних наслідків. Дорослі ніколи не змиряться з тим, що в результаті аварії в Україні щороку гинуть і отримують травми сотні дітей.

У Хмельницькій області за п’ять місяців поточного року сталося 222 дорожньо-транспортні пригоди з постраждалими, в яких 33 людини загинули, та 325 отримали травми. В нашому районі за відповідний період сталося 12 ДТП, в яких 3 людини травмовано, та 1 загинула, у тому числі одна дитина.

А тому, перше завдання на літній період, працівників ДАІ, місцевих органів влади, педагогічних колективів, громадськості, та і всіх дорослих, активізувати профілактичну роботу серед дітей і водіїв, з метою попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Ми знаємо, що не всі водії мають високу правову свідомість, і часто забувають про те, що дорога не вибачає неуважності і необережності, а тому в разі виявлення свідомого ігнорування вимогами ПДР, винуватці обов’язково будуть покарані. Також тривожить той факт, що на вулицях з’являється все більше неповнолітніх велосипедистів, скутеристів та мотоциклістів, які в значній мірі збільшують статистику дорожньо-транспортних пригод. Основна причина ДТП та, що не всі, хто сідає за кермо, знають Правила дорожнього руху, або їх постійно ігнорують.

Не завжди одягають шолом, перевищують швидкість руху, перевозять на скутерах маленьких дітей, не дотримуються установлених норм їзди.

А тому, у разі, навіть незначної аварії, водії та пасажири отримують значні тілесні ушкодження, чи навіть гинуть. Нагадуємо, що сьогодні всі моторолери  підлягають реєстрації, а їхні власники обов’язково повинні скласти іспити на право керування транспортним засобом.

Просимо батьків, постійно нагадувати дітям  про небезпеку на дорогах, правила перетину доріг, бути завжди поміркованими та уважними. Бажаємо, щоб неприємності в літній період, не зіпсували дітям канікул і всі вони повернулися за парти здоровими, і повними сил.  

 

В. Княгинецький

Начальник ВДАІ з обслуговування

Віньковецького району 

майор міліції

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 755 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz