Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Вересень » 15 » «Увага! Діти на дорозі» Прохання, застереження, поради
14:54
«Увага! Діти на дорозі» Прохання, застереження, поради

Закінчились літні канікули і діти щоденно крокують до своїх шкіл, а після занять, більшість із них направляються до своїх домівок.

У такому випадку школярі вже стають самостійними учасниками дорожнього руху.

Частина дітей, дозвілля яких не завжди контролюють дорослі, безтурботно граються на вулицях, біля доріг з інтенсивним автомобільним рухом, їздять на велосипедах, іноді вибігають на проїзну частину, переходять вулиці та дороги у невстановлених місцях, не впевнившись у відсутності небезпеки, це і призводить часто до дорожньо-транспортних пригод.

Тільки за 8 місяців 2014 року в Хмельницькій області сталось 102 дорожньо-транспортні пригоди з участю дітей, 75 з яких із постраждалими, в яких 19 дітей загинули та 158 отримали травми.

У нашому районі за відповідний період сталася одна ДТП з постраждалими дітьми, в якій одна дитина загинула.

Практично кожна четверта ДТП трапляється за участю дітей. Загибель та каліцтва дітей на шляхах держави залишаються одними із найбільших проблем сьогодення. А тому просимо батьків, проводжаючи дитину до школи, обов’язково нагадувати їм про небезпеку, яка може чекати їх під час руху до школи, чи додому, про те що, переходити дорогу можна тільки впевнившись у відсутності небезпеки. Ні в якому разі не можна вибігати на проїзну частину дороги, в тому числі і на пішохідний перехід.

У правилах дорожнього руху є також рекомендації стосовно руху пішоходів у темну пору доби, чи в умовах недостатньої видимості. В цих випадках рекомендується до одягу дітей прикріплювати світлоповертаючі елементи, які при освітленні світлом фар будуть добре помітними для водіїв.

Не повинні стояти осторонь цих проблем і педагогічні колективи, громадськість, всі, хто небайдужий до безпеки наших дітей.

Просимо керівників навчальних закладів обов’язково провести у всіх класах «Єдині уроки основних положень правил дорожнього руху» уроки безпечної поведінки дітей на вулицях та дорогах.

Хочемо нагадати і про рух на скутерах, мопедах і велосипедах. Згідно ПДР, рухатися по дорозі на мопедах та скутерах дозволяється особам, які досягли 16 річного, а на велосипедах – 14 річного віку. Мопеди та велосипеди повинні бути обладнані звуковими сигналами, світлоповертачами та справними гальмами. Водій та пасажир мопеда чи скутера повинні рухатися тільки в застебнутих мотошоломах, окрім того водій повинен мати при собі посвідчення на право керування транспортним засобом відповідної категорії та реєстраційний документ виданий  реєстраційним підрозділом ДАІ.

Звертаємося також до водіїв і нагадуємо, що з початком навчального року кількість дітей, як учасників дорожнього руху, різко зросла. Завжди слід пам’ятати, що діти – це найбільш непередбачена категорія пішоходів,  тому запримітивши їх біля дороги обов’язково потрібно зменшити швидкість руху і бути уважними, особливо у вечірній час, чи в умовах недостатньої видимості.

Діти – це наше майбутнє. Тож давайте всі разом піклуватися про їхнє життя та здоров’я, щоб вони завжди поверталися до своїх домівок без пригод, веселі та щасливі.

 

В. Княгинецький  

Начальник ВДАІ з обслуговування Віньковецького району

УДАІ УМВС України в Хмельницькій області

майор міліції

    

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 1067 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz