Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Травень » 9 » Візит псевдопрацівників соціальних служб та банківських установ
09:00
Візит псевдопрацівників соціальних служб та банківських установ

Власна уважність та обережність – найголовніші складові, які допоможуть громадянам вберегтися від шахраїв.

Найчастіше жертвами шахраїв стають люди похилого віку. Злочинці представляються їм працівниками соціальних служб, благодійних фондів, політичних партій і проникають у будинки під приводом виплати додаткових пенсій, всіляких грошових виплат, надання матеріальної допомоги або обміну грошей.

До людей приходять, як правило, дві особи, що представляються працівниками служби соціального забезпечення та нібито приносять доплату до пенсій. Старенькі у такі моменти навіть не задумуються над тим, аби попросити пред’явити посвідчення.

Шахраї ж працюють за уже добре вивченою схемою. Спочатку просять принести здачу – у них, мовляв тільки крупні купюри. Поки старенька нишпорить у своїх заощадженнях – зловмисники пильнують. Причому, якщо шахраї не встигають розглянути місце заощаджень, то під різними приводами змушують пенсіонерів ходити за грішми по кілька разів – наприклад, розміняти гроші на більш дрібні купюри.

Після цього гості йдуть і, вже перебуваючи на порозі, різними способами намагаються відволікти увагу хазяїв для того, щоб проникнути в кімнату, де вони зберігають гроші. Вигадують, нібито комусь із них запаморочилась голова – просять принести води, або ж відправляють перевірити, чи вимкнено газ у будинку.

Саме ось у такі моменти люди похилого віку назавжди прощаються зі своїми заощадженнями. Найчастіше потерпілі виявляють зникнення грошей не відразу. За цей час злочинниці встигають зникнути.

Ще один варіант такого ж шахрайства, коли зловмисники запевняють пенсіонерів, що принесли їм 150-200 грн. матеріальної допомоги, вручають літній людині 500 гривень однією купюрою (нібито менше немає) і, отримавши здачу, йдуть. Про те, що отримана «п`ятисотка» сувенірна, потерпілі дізнаються тоді, коли від зловмисників уже й сліду нема.

Часто шахраї переконують пенсіонера, що йому чи їй страшенно поталанило – держава виділила допомогу у вигляді пропозиції купити за зниженими цінами цукор, крупи та олію. Доки щаслива людина миттю збирає гроші та шукає торбинки на крупи, шахраї спокійно викрадають усе, що має хоч якусь цінність.

Так само поширене шахрайство під виглядом обміну закордонних купюр на нові. Пенсіонерам повідомляють, що в країні вводять нові грошові знаки і їхні старі необхідно замінити на купюри нового зразка. В кінцевому випадку старенькі залишаються знову ж таки ошуканими. Тому перед тим, як вступати у контакти з громадянами, які представляються працівниками соціальних служб, банківських установ, потрібно переконатися у правдивості їхніх слів та вимагати показати документ, що засвідчує їхню особу, спитати телефон їх керівника і подзвонити йому.

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 509 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz