Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Жовтень » 7 » За незаконне спалювання листя можна отримати штраф
10:35
За незаконне спалювання листя можна отримати штраф

З приходом осені, піклуючись про наведення порядку у домогосподарствах, громадяни починають все частіше спалювати сухе листя, траву, гілки дерев та інше сміття на подвір’ях, присадибних ділянках, городах або дачах. При цьому грубо порушуються заходи пожежної безпеки, внаслідок чого поривами вітру вогонь розповсюджується на житлові будинки та господарчі споруди.

Так, до прикладу, 5 жовтня в с. Славута Віньковецького району на одному із домогосподарств виникло загоряння сараю, причиною якого виявилося необережне поводження з вогнем,а саме паління сміття поблизу дерев’яної добудови. На щастя потерпілих немає, пожежу локалізовано.

А останній випадок, трапився 06 жовтня в с. Дашківці, де  внаслідок необережного поводження господині з вогнем на території домогосподарства сталось загорання тимчасової шиферної споруди.

І хоча прямих збитків дані пожежі не нанесли, громадянам все ж варто замислитись над проблемою осіннього горіння сухостою. Адже у більшості випадків причиною загорань стає людський фактор: необережність у поводженні з вогнем або сторонні джерела запалювання. За правило, люди не замислюються наскільки страшними можуть бути наслідки їхньої безпечності.

Пам’ятайте про  правила безпеки при спалюванні сухої трави та сміття:

  1. варто відмовитися від спалювання сміття та сухостою у вітряну погоду;
  2. не поливайте сухотрав'я легкозаймистими речовинами;
  3. не розводьте багаття у безпосередній близькості до будинків чи господарських споруд, відстань до будівель має бути не меншою за 15 метрів;
  4. не залишайте без нагляду розпалені вогнища;
  5. завжди майте під рукою первинні засоби пожежогасіння;
  6. загасивши полум’я, зачекайте коли від нього перестане йти пара або дим.

Дотримуючись виконання цих простих правил безпеки Ви вбереже себе та своїх сусідів від пожеж.

Спалювання рослинності або її залишків та опалого листя без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища, як зазначає стаття 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, є серйозним порушенням і тягне за собою накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Хочеться побажати кожному не бути байдужим як до довкілля, так і до власного здоров'я і не забувати щоразу, коли бачите спалювання листя або трави, викликати працівників міліції за телефоном «102».

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 1531 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz