Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Травень » 8 » За посів та вирощування снотворного маку чи конопель передбачена кримінальна відповідальність
11:44
За посів та вирощування снотворного маку чи конопель передбачена кримінальна відповідальність

Як відомо, необізнаність із законом не звільняє від відповідальності. Саме тому, вважаємо за свій обов'язок у черговий раз нагадати громадянам Віньковеччини  норми закону та застерегти від необачного кроку.

 Нагадуємо, що недопустимо висівання та вирощування маку чи конопель без відповідної ліцензії Комітету з контролю за наркотиками при МОЗ за погодженням з МВС України. У разі, якщо цю вимогу буде порушено, настає адміністративна або кримінальна відповідальність за незаконні посіви та вирощування снотворного маку чи конопель.

 Невжиття землекористувачами або землевласниками на закріплених за ними земельних ділянках заходів щодо знищення дикорослих конопель чи снотворного маку згідно з ч. 2 ст. 106-1 КУпАП тягне за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від дев’яти до вісімнадцяти, а на посадових осіб – від вісімнадцяти до сорока п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 Згідно зі ст. 106-2 КУпАП незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин тягнуть за собою накладення штрафу від вісімнадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.

 Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від ста до п'ятисот рослин чи конопель у кількості від десяти до п'ятдесяти рослин караються штрафом від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років (ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України).

 Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку чи конопель особою, яка була засуджена за цією статтею чи яка раніше вчинила один із злочинів, передбачених статтями 307, 309, 311, 317 Кримінального кодексу України, або вчинені за попередньою змовою групою осіб з метою збуту, а також незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості п'ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин, караються позбавленням волі строком від трьох до семи років (ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України).

 Сподіваємось, що наведена вище інформація застереже вас від необачних кроків, а отже, допоможе уникнути проблем із правоохоронними органами та сприятиме боротьбі із наркотизацією суспільства.

 

О. Моспан

начальник СДІМ Віньковецького РВ

старший лейтенант міліції

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 3449 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 3.0/2
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz