Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Червень » 25 » Жителі Віньковеччини нехтують застереженнями правоохоронців
17:30
Жителі Віньковеччини нехтують застереженнями правоохоронців

Не дивлячись на встановлену законодавством заборону, мають місце випадки, коли громадяни Віньковеччини ігнорують вимоги чинного законодавства України. 

На протязі кількох днів працівниками Віньковецького райвідділу міліції вже в п’яте виявлено факт незаконного вирощування снодійного маку та конопель.

Незважаючи на неодноразові попередження та те, що правоохоронцями постійно висвітлюється інформація в друкованих засобах масової інформації, так і в мережі Інтернет, проводиться роз’яснювальна робота з громадянами, щодо попередження фактів незаконних посівів маку та інших нарковмісних рослин, роз’яснюється чинне законодавство про адміністративну та кримінальну відповідальність за подібні дії, на Віньковнччині і надалі, люди продовжують висаджувати на присадибних ділянка поряд з картоплею, кукурудзою та буряком нарковмісні рослини. 

Прикро, але навіть жорсткі міри покарання не лякають наших громадян.

Так, за десять попередніх днів, працівниками райвідділу міліції було задокументовано 4 факти посіву і вирощування снодійного маку та 1 посів конопель на території Віньковецького району. Правоохоронці вилучили рослини маку та коноплі, що були незаконно посаджені та направили на проведення судово-хімічної експертизи до НДЕКЦ при УМВС України в Хмельницькій області. По даних фактах відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України. Два з яких закрито за малозначністю, проте дані правопорушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності за ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка передбачає за незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості до ста рослин чи конопель у кількості до десяти рослин відповідальність у вигляді накладення штрафу від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

А тепер детальніше по кожному факту, за злочини, що підпадають під ознаки ч. 1 ст. 310 Кримінального кодексу України.

в с. Майдан Олександрівський на присадибній ділянці місцевої жительки, 1936р.н., працівниками Віньковецького РВ виявлено та вилучено 110 рослин зеленого кольору ззовні схожі на рослини маку

в с. Осламів, у місцевої жительки, 1960 р.н., виявлено та вилучено 183 рослин зеленого кольору ззовні схожі на рослини маку

в смт. Віньківці у місцевої жительки, 1954 р.н., працівниками райвідділу виявлено та вилучено 12 рослин зеленого кольору ззовні схожі на рослини коноплі, які остання вирощувала незаконно без відповідного дозволу.

   

Інколи громадяни виправдовуються, що вирощують мак лише для отримання насіння, або ж добрі пиріжки з маком, які вони печуть для дітей та онуків та просто гарна червона рослина посаджена без усяких умислів. Але незнання законодавства не звільняє від відповідальності, закон забороняє посів та вирощування нарковмісних речовин незалежно від кінцевої мети культивування.

Запобігти незаконному вирощуванню наркотичних рослин на території району, можливо тільки спільними силами міліції і громадськості. «Ця справа має стати справою кожного свідомого громадянина!»

 

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 652 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz