Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Липень » 25 » Життєве зло – самогон
10:00
Життєве зло – самогон

Самогоноваріння – це велике соціальне зло, що становить небезпеку й сприяє поширенню пияцтва, а тому веде до скоєння тяжких злочинів. Згідно статистики, яку проводять працівники міліції більшість злочинів скоюється саме у стані алкогольного сп'яніння.

Типовий портрет самогонника – бабуся – пенсіонерка, яка скаржиться на маленьку пенсію та займається таким промислом не від гарного життя. Але ж наслідками такої діяльності мало хто цікавиться, а вони дуже серйозні.

П’юща людина в родині – велика проблема, як моральна так і соціальна. Часто в стані алкогольного сп'яніння чоловік б'є дружину й дітей, абсолютно не приділяє уваги вихованню свого потомства, що в свою чергу породжує повний розлад в такій родині, за пляшкою друзі згадують старі образи та у процесі бійки один з них, як правило отримує каліцтва або взагалі гине. Торгівців самогоном чуже життя та здоров’я взагалі не цікавить, для них головне – отримати як можна більше прибуток, а все інше неважливо.

Працівники сектору дільничних інспекторів міліції Віньковецького райвідділу міліції постійно проводять профілактичні заходи щодо боротьби з самогоноварінням, а також з продажем саморобного алкоголю, що як наслідок призводить до отруєнь а не рідко і до летального наслідку, адже товар, що продається на таких «точках», доступний кожному. Крім того, що сама по собі ця «отрута» дуже небезпечна для здоров'я людини, за її виробництво й продаж не передбачена кримінальна відповідальність.

Як повідомляє начальник сектору дільничних інспекторів міліції Віньковецького РВ старший лейтенант міліції О.А. Моспан – ведення профілактичної, роз’яснювальної роботи з особами, що перебувають на обліку в міліції як ті, що зловживають спиртними напоями, на сьогодні єдиний чинник впливу міліції, на жаль, не завжди ефективний. Важко переконати людину, що втратила суспільні орієнтири, цінності, у необхідності зміни способу життя, працевлаштування. Такі особи дуже часто не просто зловживають алкоголем, а й на цьому грунті скоюють правопорушення та злочини, найчастіше крадіжки, дрібні хуліганства, нанесення тілесних ушкоджень, здійснюють насильство в сім’ї. Після вживання спиртних напоїв нерідко розпочинається з’ясування відносин, що закінчується бійками з тяжкими наслідками.

Ні для кого не секрет, що пияцтво породжується, як правило, цілою низкою суспільно-побутових проблем. З огляду на останні події у сфері економічного життя та не зовсім втішні прогнози на найближче майбутнє, йдеться про загальне погіршення ситуації на ринку праці, збільшення кількості безробітних, працівники міліції діють на випередження розвитку соціально-негативних процесів, направляються такі особи до соціальних працівників для участі в реабілітуючи програм соціального напрямку.

Міліція звертається до всіх, кому небайдужа доля співгромадян, близьких, друзів, з проханням повідомляти до органів внутрішніх справ про роботу точок розповсюдження на території району «зеленого змія» за телефоном «102».

 

Н. Пазюк

інспектор слідчого відділу Віньковецького РВ

лейтенант міліції

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 504 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz