Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Квітень » 20 » Банківська картка – ключ до шахрайства
16:15
Банківська картка – ключ до шахрайства

Віньковецький райвідділ міліції звертається до Вас з інформацією про те, що відносно громадян почастішали випадки скоєння такого роду злочину, як шахрайство. Регулярні застереження правоохоронців у засобах масової інформації про застосування шахраями різноманітних форм обману допомагають людям вберегтись від злочинців. Однак попри всі намагання правоохоронців, люди все ще потрапляють до "рук" шахраїв.

Найчастіше жертвами шахраїв стають власники банківських карток. Поширені ситуації:

  • найпоширеніша «наживка» - дзвінок за оголошенням. Шахраї телефонують людині, яка розмістила оголошення про продаж чого-небудь на одному з популярних сайтів і спершу прикидаються покупцем. Правда, трохи дивно: такий покупець майже ніколи не торгується і не визнає інших способів оплати, крім переказу на карту ПриватБанку. Продавців це часто насторожує, але ненадовго. Бажання продати товар як можна швидше, та ще й за вигідною ціною, переважує. Через деякий час жертві передзвонює вже другий з шахраїв і представляється співробітником банку.
  • другий спосіб «підкотити» до майбутньої жертви ще простіший – власнику картки відразу телефонують нібито з банку, повідомляючи про переказ, що буцімто надійшов на його ім'я. Якщо людина не чекає ніяких переказів, то, звісно, може засумніватися. Але якщо ні, то таким способом можна «зачепити» навіть того власника картки, який нічого не продає. Особливо часто на такий прийом попадаються власники соціальних карт – пенсіонери, молоді мами;
  • ще одна поширена хитрість шахраїв розрахована на власників кредитних карт. Буцімто співробітник банку, а насправді шахрай, пропонує по телефону збільшити кредитний ліміт на картці. І нібито для цього – знову ж таки випитує особисті дані власника картки;
  • ще один спосіб нерідко поєднується з одним з уже названих, але може використовуватися і самостійно. Липовий «співробітник банку» повідомляє власнику картки, що йому потрібно замінити пін-код, і для цього просить назвати дані карти;
  • зустрічаються і більш оригінальні способи. Наприклад, в «приціл» шахраїв можуть потрапляти люди, які шукають роботу (зокрема, віддалену) через відповідні сайти. Після дзвінка «менеджера» з потенційною жертвою зв'язується «бухгалтер», який випитує дані карти нібито для зарахування зарплати, оформлення паливної картки тощо.

Коли власник картки вже достатньо залучений в історію, розказану шахраями, вони переходять до технічного виконання викрадення грошей. І хоча фантазія шахраїв в цьому відношенні здається безмежною, є стандартні способи, які зустрічаються найчастіше.

Якщо ви підозрюєте, що дані Вашої банківської карти потрапили до шахраїв, або вже виявили пропажу коштів, то в першу чергу потрібно заблокувати картку. Якщо мова йде про шахрайство, крім звернення в банк необхідно написати заяву в міліцію.

З усіх питань Ви завжди можете звернутися до чергової частини Віньковецького РВ за тел. 2-13-29 або «102» (цілодобово).

 

Н. Балан

інспектор слідчого відділення

лейтенант міліції

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 439 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz