Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Квітень » 23 » Бережіть своїх рідних від шахраїв
11:00
Бережіть своїх рідних від шахраїв

Люди похилого віку часто стають жертвами злочинців. Вони просто фізично не можуть вчинити своєму кривднику серйозний спротив, особливо коли йдеться за пограбунок.

Пенсіонери більш довірливі, розсіяні та забудькуваті, і цим теж користуються негідники. Вони не настільки багаті, щоб укріпити вікна – двері своїх помешкань, не кажучи вже за сигналізацію. При цьому старі люди переважно заощадливі, економлять на останньому, аби відкласти з пенсії гроші “на чорний день”. Про це чудово знають крадії. А де пенсіонер ховає гроші? В шафі під одягом або в книжці на поличці...

Беззахисність літніх людей, особливо самотніх пенсіонерів, стала в останні роки серйозною проблемою, що турбує правоохоронців.

Існує кілька простих порад, як не стати жертвою злочинців.

  1. Не впускайте в дім незнайомих людей, ким би вони не називалися.
  2. Вимагайте пред’явити документи чи вказати свій службовий телефон.
  3. Кожен самотній пенсіонер повинен мати телефони соціальних служб, центрів для одиноких престарілих громадян, в яких вони обслуговуються. Зателефонуйте туди й запитайте, чи працюють в них такі то люди, чи проводяться тепер якісь благодійні акції тощо.
  4. Небезпека може чатувати й на вулиці. Не заводьте розмову з незнайомцями, ким би вони ворожками, ясновидицями чи цілительками не називалися. На будь – які питання, навіть “найбезневинніші”, просто проходьте мимо. Аферисту, який має дар гіпнозу, треба лише зупинити вас “на хвильку”, розпочати під будь – яким приводом розмову, а вже далі перехожий і не зчується, як зніме з себе золоті прикраси, та ще й винесе з домівки всі заощадження...

Навіть якщо незнайомці, постукавши у ваші двері, просять попити води або переповити дитину, не впускайте їх, бо добром це все не закінчиться. Так само буде і з “дешевим медом”, який молоді смаглявки носять по хатах: у кращому разі ви просто купите “лівак”, а в гіршому – залишитесь без всіх грошей, пішовши на кухню за тарою для меду...

Велике прохання до молодого покоління: дітей, внуків, сусідів самотніх пенсіонерів. Візьміть на себе частину турбот щодо забезпечення безпеки стареньких. Частіше їм телефонуйте, відвідуйте, будьте в курсі всіх їх справ: чи збираються вони викликати лікаря, слюсаря, чи чекають якихось гостей і т.д. Укріпіть вікна, двері в оселях, де вони живуть. Постійно роз’яснюйте, як небезпечно впускати в дім сторонніх. Навчіть їх вимагати в офіційних осіб, що прийшли до помешкання, документи, номери робочих телефонів, по яких бажано відразу передзвонити і дізнатися про мету візиту. Такі заходи безпеки, швидше за все, відлякають шахраїв, а справжній “соцбезівець” не образиться.

І найголовніше на останок. Якщо ви – людина похилого віку, або хтось із ваших родичів таки став жертвою злочинця, не зволікайте зі зверненням у міліцію. Більшість пенсіонерів має вдома стаціонарний телефон, а тепер і мобільні. Чим швидше надійде звернення на “102” про скоєння злочину, тим більше шансів затримати злочинця.

Тож будьмо пильними!

 

Н. Балан

інспектор слідчого відділу

лейтенант міліції

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 425 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz