Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Грудень » 8 » Бережіться крадіїв
16:27
Бережіться крадіїв

Крадіжки з квартир – тема досить актуальна, оскільки кількість корисливих злочинів зростає в нашій державі значно швидше, ніж інших видів кримінальних проявів. Оскільки кількість крадіжок з квартир та будинків постійно зростає, пропонуємо вже зараз вчитися забезпечувати свою майнову безпеку, не чекаючи, поки до цього примусить крадій.

Не намагайтеся полегшити роботу крадіям! Існує єдиний надійний (нехай і банальний) спосіб – постійно держати зачиненими двері квартири, будинку, гаража, хвіртку у двір. І при короткочасній відсутності, і в нічний час їх потрібно замикати. Це ж відноситься до вікон, дверей балконів і терас. Дім з відкритими дверми і вікнами – це завжди запрошення для крадіїв, навіть якщо вони знають, що Ви вдома, але заслухались радіо, задивились на екран телевізора або прилягли відпочити. Відкриті вхідні двері в підвал чи погріб, як і відкрита кватирка, мають велику притягальну силу для злодіїв. Зробіть їх недоступними – все тримайте зачиненими.

Ключі від дома і квартири Ви принципово не повинні залишати в замковій шпарі, а тим більше «ховати» їх під килимок або у квітковий глечик. Використовуйте вічко у дверях. Якщо Ви відчиняєте двері комусь незнайомому, залишайте хоча б накинутим ланцюжок.

Крадії приходять під виглядом соціальних працівників, службовців газового господарства, електромережі, від Червоного Хреста чи церкви. Якщо у незнайомця немає ніякого службового посвідчення – запропонуйте йому прийти пізніше з посвідченням або, зачинивши двері, зателефонуйте в ту службу, яку він представляє та переконайтеся, що це саме номер тієї установи, яку він представляє, а не номер спільника. За будь-яких обставин не пускайте незнайомця в квартиру! Не попадайтеся на такі хитрощі, як симуляція непритомності чи раптова вигадана слабкість незнайомця.

Поставте Ваш телефон як найближче до ліжка, тоді Ви будете мати змогу у випадку реальної небезпеки визвати міліцію негайно. Ми працюємо цілодобово.

Знати номери телефонів чергової частини міліції та дільничного інспектора міліції також життєво необхідно як і пам’ятати телефони швидкої медичної допомоги чи пожежної служби. Якщо у Вас є можливість, то укладіть договір з Державною службою охорони, встановіть сигналізацію, грати на вікна, на двері підвалу тощо. Прийміть всі можливі заходи щодо встановлення контактів зі своїми сусідами. Заведіть собаку. Нехай вона буде не злосливою, але шумливою. Крадії бояться шуму.

Не залишайте, будь ласка, вдома відкритими свої цінні речі, важливі документи, цінні колекції, золоті прикраси, якими ви мало коли користуєтесь. Зберігайте їх в сейфі Вашого банку чи надійній зачиненій сталевій шафі, прикріпленій до стіни чи підлоги. Складіть список Ваших цінностей, прикрас, зробіть позначки на них за допомогою гравірування, запишіть характерні ознаки Вашої побутової техніки тощо. На випадок їх крадіжки цей список стане у пригоді для пошуку та розкриття злочину.

Природно, наші рекомендації не можуть ураховувати всі можливості та місцеві умови, але, якщо ви будете додержуватись хоча б цих правил безпеки вашого житла, то вірогідність стати жертвою майнового злочину не така вже й велика. Але оскільки вона є, то чи варто ризикувати?

Пам’ятайте, чим швидше Ви повідомите про скоєння крадіжки в міліцію та приїде наряд міліції, тим більше шансів затримати злодія за «гарячим слідом»!

 

Н. Балан

інспектор СВ Віньковецького РВ

лейтенант міліції

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 457 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz