Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2015 » Липень » 7 » Чергова схема шахрайства: за допомогою якої шахраї виманюють гроші у родичів військовослужбовців
09:15
Чергова схема шахрайства: за допомогою якої шахраї виманюють гроші у родичів військовослужбовців

Навіть у воєнні дні на Сході України хтось захищає свою Батьківщину, а хтось не проти заробити «нечисті» гроші.

Шахраї придумали чергову схему, за допомогою якої виманюють гроші у родичів військовослужбовців, повідомляючи їм, що боєць поранений і на його транспортування, чи лікування потрібні гроші, або кажуть, що родич, який проходить службу в зоні АТО, поранений, чи в полоні, а щоб його повернути додому потрібна велика сума грошей. 

При отриманні подібної інформації у будь – якої людини виникає стресовий стан – цього і домагаються шахраї. Потенційна жертва, переживаючи за безпеку родича, готова на все, лише б йому допомогти, а для цього потрібно всього лише перерахувати певну суму на рахунок мобільного телефону або банківський рахунок. На збір грошей дається дуже обмежений час.

Перебуваючи в стані стресу, люди, не роздумуючи, поспішають дістати необхідну суму. При цьому вони навіть не здогадуються набрати номер самого «бійця» або зателефонувати до командирів або товаришів по службі, щоб упевнитися, що дана інформація відповідає дійсності.

Не довіряйте інформації, отриманої від незнайомців по мобільному телефону, і звертайте увагу на номер, з якого вам дзвонять. Завжди перевіряйте таку інформацію, задавайте якомога більше питань, записуйте дані осіб, що вам дзвонили.

Метою шахраїв є гроші. Тож людям варто бути пильними та перш ніж переказувати кошти, ретельно перевірити інформацію про хворого чи полоненого.

Працівники міліції вкотре застерігають бути уважними та пильними у подібних ситуаціях. Але якщо вже трапилася неприємність, не зволікаючи, звертатися до правоохоронців.

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 431 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz