Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Березень » 24 » ДАІ інформує, застерігає!
12:53
ДАІ інформує, застерігає!


Прийшла весна і автомобілісти почали відчувати дискомфорт у зв’язку з тим, що дорожнє покриття , після зимового періоду, в значній мірі пошкоджене. Такий стан не тільки викликає справедливий гнів автомобілістів, створює незручності для них, але і суттєво впливає на безпеку дорожнього руху.

В найближчий час, комісією в складі, представників ДАІ, дорожніх і комунальних організацій, та місцевих органів влади, буде проведено обстеження, з метою виявлення ділянок вулиць і доріг, які потребують негайного ремонту.

Як заявляють керівники дорожних організацій, кілометр капітально – відремонтованої дороги, як і нової, коштує майже 30 млн. гривень. Термін служби наших доріг складає біля 12-15 років. У Німеччині, до прикладу, де погодні умови майже такі, як в Україні, термін експлуатації дорожнього покриття становить 25 років. І якщо, з асфальтом трапляється якась неприємність, у вигляді вибоїни, чи осипання, підрядник ремонтує дорогу за власний, а не державний кошт.

Не дивлячись на важку ситуацію в Україні, недостатнє фінансування дорожніх та комунальних організацій, Державна автомобільна інспекція звертається до органів виконавчої влади, виділити додаткові кошти на ремонт найбільш пошкоджених ділянок доріг, в першу чергу державного значення. Якщо ямковість загрожує безпеці дорожнього руху, і в найближчий період не може бути усунена, на таких ділянках доріг будуть встановлені дорожні знаки 1.10 «Нерівна дорога», та 1.12. «Вибоїна», які будуть встановлюватися разом з дорожніми знаками 3.29. «обмеження максимальної швидкості руху 40 км/год.»

Хочу також сказати, що з недбайливими організаціями, що відповідають за певні ділянки доріг, усе – таки існують певні варіанти боротьби. Саме боротьби, адже вони відверто ігнорують гнів автомобілістів, щодо несумлінного ставлення до своїх обов’язків і просто ігнорують звинувачення водіїв, автомобілі яких пошкоджені. Скаргу потрібно надіслати в прокуратуру, а також звернутися до суду і в заяві вказати бажану матеріальну компенсацію.

При дорожньо – транспортній пригоді, чи пошкодженні автомобіля без ДТП, в протоколі ДАІ повинно бути зазначено, на якій конкретно ділянці дороги це сталося, який стан дорожнього покриття, що стало причиною аварії чи пошкодження автомобіля.

Усе – таки ми йдемо до Європи, тож будемо жити з надією, що не тільки наше життя, а і наші дороги будуть з часом на Європейський зразок.

З настанням весняно – літнього періоду, на дорогах різко зростає кількість скутерів, мопедів, велосипедів, які дуже часто стають винуватцями дорожньо – транспортних пригод. Згідно Правил дорожнього руху, до керування скутерами та мопедами допускаються громадяни, яким виповнилось  16 років. По автодорозі вони повинні рухатися тільки в застебнутих мотошоломах та мати при собі посвідчення на право керування відповідної категорії, а на транспортний засіб реєстраційне посвідчення, видане реєстраційно – екзаменаційним підрозділом ДАІ.

Також нагадую, що з 1 жовтня до 1 травня діє вимога Правил дорожнього руху, згідно з якою водії  повинні рухатися поза населеними пунктами і в світлу пору доби з включеним ближнім світлом фар.

Бажаю всім автомобілістам щасливої дороги і без будь – яких пригод.

  

В. Княгинецький

Начальник ВДАІ Віньковецького РВ УМВС

майор міліції

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 542 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz