Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Липень » 22 » Діти. Молодь. Інтернет.
17:05
Діти. Молодь. Інтернет.

Окрім корисних даних, в інтернеті є багато вірусів, шахраїв  та нецензурних матеріалів. Користувачі Інтернету для захисту приватного життя мають дотримуватися певних рекомендацій для забезпечення безпеки своєї родини в мережі «Інтернет». 

Шановні батьки!!!! Перш ніж дозволити дітям самостійно відвідувати різні сайти, необхідно обговорити з ними правила інформаційної безпеки. Важливо стежити за тим, щоб діти ніколи не публікували в мережі свої адреси, номери телефону, місця роботи батьків та інші особисті відомості. Також бажано ознайомитися з тією інформацією, яку дитина залишає в соціальних мережах, особливо в графі «Особисті дані». Якщо є можливість, краще заповнювати реєстраційні дані разом, виключаючи всю інформацію, яка в майбутньому може бути використана зловмисниками. Та головне, завжди слід пам'ятати – одного разу розміщена в Мережі «Інтернет» інформація буде ще довго доступна стороннім!

Також батькам необхідно цікавитися, на які сайти заходить їхня дитина і періодично перевіряти історію браузера, щоб бачити, які ресурси вона відвідує.

Основні загрози для Ваших дітей :

Сайти “для дорослих”

Ці сайти можуть містити порнографію, сцени вбивств і насильства  посібники з самогубства, способи створення зброї або вибухових речовин і так далі. На жаль, такі сайти складають дуже велику частку в інтернеті (за деякими даними, до 40% усіх сайтів містять подібні матеріали).

Соціальні мережі

Соціальні мережі усе більш популярні серед дітей і підлітків. У більшості дітей є своя сторіночка в соціальній мережі і навіть, не в одній.

Окрім нешкідливого спілкування і обміном фотографій, діти можуть зіткнутися зі зневагою і приниженнями з боку інших користувачів соціальних мереж. Діти можуть розповісти невідомій людині особисту інформацію (своя адреса, час, коли батьків немає удома). І навіть зустрінеться з дорослим. Наслідки цій  зустрічі можуть бути непередбачувані.

Шахрайство

Існує багато способів шахрайства і вимагання грошей в інтернеті. Багато дорослих розуміють, де нормальні сайти, а де шахраї, але діти не розуміють цього.

Діти в інтернеті можуть потрапити на сайт, на якому можуть попросити ввести номер телефону, для скачування матеріалів. Вказавши номер телефону, шахраї можуть підключити послуги або знімати гроші з рахунку дитини.

Це всього один з безлічі способів шахрайства. Треба розуміти, що дитина легко може повірити шахраєві і віддати йому інформацію або гроші.

Онлайн гри

Дитина може проводити в онлайн іграх годинник свого життя. Він втрачає комунікаційні сайти, відволікається від навчання. Крім того, у багатьох безкоштовних гра треба купувати додаткові опції і предмети. Таким чином, можна витратити дуже багато грошей.

Віруси

Звичайно, упіймати комп'ютерний вірус може будь-яка людина, доросла або дитина. Але, наприклад, якщо дитина упіймає банер – блокувальник, то  він може витратити багато грошей. Злякавшись, що батьки покарають його, він зробить все як сказано у банері, що б прибрати його, і Ви про це не дізналися.  Природно гроші підуть нікуди і банер не зникне.

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 471 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz