Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Грудень » 18 » Діти - жертви шахраїв
15:12
Діти - жертви шахраїв

Шахрайства стали чи не найбільш популярним злочином. Якщо кількість загальних злочинів залишилася приблизно такою ж, що і торік, то різних видів шахрайства зросла в рази. 

Відмолювання гріхів – традиційний сценарій, який шахраї розігрують зазвичай перед неповнолітніми жертвами.

Довірливих підлітків, зазвичай добротно одягнених школярок чи студенток, зупиняють на вулиці й сповіщають «страшну вість»: дівчатам – що вони ніколи не вийдуть заміж, лякають смертю батьків, «накладенням порчі», аби щоб відкупитися від лихої долі необхідно якнайшвидше принести з хати гроші або золоті вироби, або віддати усе що є при собі. Лише не треба нічого казати батькам, бо тоді нічого не вийде! Коли жертва сумнівається в правдивості слів незнайомої тітоньки, зненацька може з’явитися «свідок» – інша добродійка, котрій «провидиця» вже колись допомогла, й вони почнуть обробляти недовірливу клієнтку вдвох. Не виключено, що шахрайки володіють азами гіпнозу – надто вже легко вони входять у довіру до своїх жертв. А взагалі вони є тонкими психологами і у кожного з них є власна відпрацьована методика, певні історії й легенди для привернення уваги.

Працівники міліції застерігають – не довіряйте незнайомим людям! Усі шахраї віртуозно вміють маніпулювати психікою людей. Вони завжди ретельно готуються до злочину й наперед продумують усі нюанси. Від подібних шахрайств слід застерегти неповнолітніх. Не можна, щоб діти знали, де вдома знаходяться гроші чи цінності.

Дотримуючись елементарних заходів безпеки, ви зможете зберегти своє майно й уникнути неприємних переживань. Але якщо вже трапилася неприємність, терміново звертайтеся за допомогою до працівників міліції за телефоном «102». Гарячими слідами у правоохоронців буде більше шансів розшукати зловмисника та повернути вам втрачені кошти і майно.

 

 

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 400 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz