Віньковецьке відділення поліції

Головного Управління Національної поліції в Хмельницькій області 

 


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

 

Форма входу

Головна » 2014 » Березень » 14 » Якщо ви звернулися в міліцію
18:27
Якщо ви звернулися в міліцію

            

           Коли з людиною стається нещастя вона повідомляє про це в міліцію, та звичайно, особа – заявник чекає негайної реакції... Тому в органах внутрішніх справ є свій порядок прийому та реєстрації заяв про кримінальні правопорушення або інші події, а також встановлені строки прийняття рішення з кожного питання. 

Існує певний порядок прийому заяв і повідомлень громадян про подію. Громадянин може повідомити про вчинене правопорушення письмово, надіславши заяву поштою або усно - по телефону, а також звернувшись до чергової частини ОВС. Якщо громадянин особисто прибув в міліцію для написання заяви про правопорушення, то працівник чергової частини не має права відмовити в прийомі заяви. Звернення може бути подане як  особисто  окремою  особою (індивідуальне), так і групою осіб (колективне).

Співробітник повинен прийняти письмову заяву або скласти протокол прийняття усної заяви про злочин, де крім іншого особу попереджається про кримінальну відповідальність, передбачену ст. 384 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве показання). Заява або протокол підписується заявником і тим , хто його прийняв або склав.

У зверненні мають бути вказані прізвище, ім'я та по батькові, місце проживання громадянина, а також викладено суть порушеного питання.  Письмове звернення має бути надруковано або написано від руки,  розбірливо і чітко,  підписано автором (групою авторів), із зазначенням дати.

Письмове звернення  без  зазначення  місця   проживання,   не підписане  автором  (авторами),  а  також таке,  з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.

Письмові звернення   громадян,  оформлені  належним  чином  і подані   в   установленому   порядку,   підлягають   обов'язковому прийняттю, реєстрації та первинному розгляду.

Термін розгляду звернень обчислюється з дня їх надходження та  реєстрації в органі внутрішніх справ до дня направлення заявнику відповіді на його звернення. Щодо кожного звернення не пізніше ніж у п'ятиденний термін повинно бути прийняте рішення. При надходженні до органу внутрішніх справ заяви про кримінальне правопорушення приймається одне з таких рішень: про порушення кримінального провадження, про відмову в порушенні кримінального провадження, про передачу повідомлення за підслідністю. Про прийняте рішення заявника повідомляється письмово.

Звернення можуть бути трьох видів: пропозиція (зауваження), заява (клопотання), скарга.

Пропозиція (зауваження) - звернення громадян, де висловлюються порада, рекомендація щодо діяльності органів державної влади і місцевого самоврядування, депутатів усіх рівнів, посадових осіб, а також висловлюються думки щодо врегулювання суспільних відносин та умов життя громадян, вдосконалення правової основи державного і громадського життя, соціально-культурної та інших сфер діяльності держави і суспільства.

Заява (клопотання) - звернення громадян із проханням про сприяння реалізації закріплених Конституцією та чинним законодавством їх прав та інтересів або повідомлення про порушення чинного законодавства чи недоліки в діяльності підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, народних депутатів України, депутатів місцевих рад, посадових осіб, а також висловлення думки щодо поліпшення їх діяльності. Клопотання - письмове звернення з проханням про визнання за особою відповідного статусу, прав чи свобод тощо.

 Скарга - звернення з вимогою про поновлення прав і захист законних інтересів громадян, порушених діями (бездіяльністю), рішеннями державних органів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, об'єднань громадян, посадових осіб.

Потрібно пам’ятати, що людина, яка знає свої права і вміє їх реалізовувати, - завжди отримує належну повагу і зможе досягти бажаного результату.

 

Прикріплення:
Категорія: | Переглядів: 833 | Додав: Admin | Теги: | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0


Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:

вологість:

тиск:

вітер:











Copyright DVI © 2024
Конструктор сайтів - uCoz